Samsung heeft vlak voor de CES in Las Vegas een 24-inch monitor met touchscreen onthuld. Deze monitor is geoptimaliseerd voor Windows 8.

De Samsung Series 7 SC770 Touch Monitor komt in het eerste kwartaal van 2013 in de winkel te liggen, belooft Samsung. De monitor zal te zien zijn op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het is het eerste multitouch-beeldscherm van Samsung dat is geoptimaliseerd voor Windows 8. De monitor biedt ondersteuning voor de bediening met maximaal tien vingers tegelijk. Zo kunnen gebruikers volgens de hardwarefabrikant objecten slepen, roteren of selecteren met hun vingers.

De beeldschermresolutie bedraagt 1920 x 1080. De SC770 heeft een dunne rand en kan tot 60 graden worden gekanteld. De kijkhoek bedraagt daarbij 178 graden. De reactietijd is 5 ms, wat snel genoeg moet zijn voor de weergave van videogames. Het contrast bedraagt 5000:1.

Geluid

Samsung heeft ook nog twee kleine speakertjes weten in te bouwen. Dat is aardig, maar van het geluid hoef je niet al te veel te verwachten. Het vermogen van de speakers bedraagt slechts 2 x 3 Watt.

Samsung zal tegelijk met deze touchscreenmonitor ook de SC750 uitbrengen. Dit is een grote 27-inch monitor, maar dit is echter geen touchscreen.