Schippers van de Kameleon, De
09:00 - 10:35 op NED3
Avontuur (2003) uit Nederland
IMDB-rating: 6.2 (316 stemmen)
Met Koen van der Donk, Jos van der Donk, Maarten Spanjer e.aAls hun dorp door een zware storm wordt getroffen, blijken Hielke en Sietse meer in hun mars te hebben. De dokter raakt door de regenval te water met zijn auto en de tweeling roept Heit om de dokter te bevrijden. Deze daad wordt beloond met de motor uit het wrak, die de jongens vervolgens in hun nieuwe boot monteren.


The Sword in the Stone
10:00 - 11:15 op BBC2
Animatie (1963) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (7422 stemmen)
Met Sebastian Cabot, Karl Swenson, Rickie Sorensen e.aArthur is een jong kind dat ervan droomt om een ridder te worden. Bij een jachttocht loopt hij tegen Merlijn op, een machtige tovenaar die grootse plannen heeft met de jongen. Hij leert hem om eerst zoveel mogelijk kennis te krijgen, om zo iets te kunnen worden in het leven. Maar dat loopt niet helemaal zoals de tovenaar had gedacht.


Small Island
14:50 - 16:15 op Eén
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (416 stemmen)
Met Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, David Oyelowo e.aDe Jamaicaanse lerares Hortense verhuist anno 1948 met haar nieuwe echtgenoot naar Londen, waar ze de hoge verwachtingen van het 'moederland' al snel moet bijstellen.


Lover of Loser
15:30 - 17:15 op NED3
Drama (2009) uit Nederland
IMDB-rating: 6.1 (208 stemmen)
Met Thomas Acda, Claire Bender, Manuel Broekman e.aHet zit de 15-jarige Eva (Gaite Jansen) niet mee. Met haar nieuwe stiefvader kan ze absoluut niet opschieten. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Als bijverdienste ontwerpt ze T-shirts, die ze zaterdags in de printshop drukt. Op Mees (Martijn Lakemeier), de leuke jongen die daar werkt, is ze eigenlijk wel een beetje verliefd. Hij vindt haar ook erg aardig. Maar door een misverstand denkt ze dat hij al een vriendin heeft. Ze wil graag met iemand praten. Iemand die haar serieus neemt. Maar haar beste vriendin heeft daar nu geen tijd voor. Die heeft net een nieuwe vriend die haar helemaal opslokt. Als bij een optreden van een muziekband de vlotte knappe Ricardo aandacht aan haar besteedt, is ze al snel helemaal verloren. Hij pakt haar helemaal in met leuke kleren en wil haar zelfs voorstellen aan een bekende Parijse modeontwerper. Mees vindt het maar niets.


Confessions of a Shopaholic
16:20 - 18:00 op BBC2
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (33693 stemmen)
Met Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter e.aRebecca Bloomwood is onlangs afgestudeerd en verhuist naar Manhattan. Hier breidt ze haar verslaving aan winkelen uit en krijgt ze een baan bij een modeblad. Ze zit echter tot haar nek in de schulden door haar verslaving en realiseert zich dat er iets moet veranderen. Om die reden begint ze een column waarin ze financieel advies geeft.


The Wild
17:10 - 18:45 op SBS6
Animatie (2006) uit Canada
IMDB-rating: 5.4 (6532 stemmen)
Met Kiefer Sutherland, James Belushi, Eddie Izzard e.aEen vreemd gezelschap dieren woont in de New Yorkse dierentuin. Als het leeuwenwelpje Ryan per ongeluk wordt verscheept naar de wildernis moeten ze samen in actie komen. De vader en held van de dierentuin, de luidruchtige Leeuw Samson, de gracieuze giraffe Bridget, de slome slang Larry, de komische Koala Nigel, en de eigenwijze eekhoorn Benny besluiten samen op een gevaarlijke missie dwars door de New York City jungle te gaan om Ryan te redden uit the Wild.


The Odd Couple
17:40 - 19:30 op NED2
Komedie (1968) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (9012 stemmen)
Met Jack Lemmon, Walter Matthau, John Fiedler e.aHoewel ze elkaars tegenpolen zijn, deelden Felix Ungar en Oscar Madison, na hun scheiding, ooit dezelfde flat. Tientallen jaren later zitten ze opnieuw zij aan zij, dit keer in een Californische huurwagen, en zijn ze op weg naar het huwelijk van hun kinderen. Oscar's zoon en Felix' dochter, beiden acteurs, hebben besloten in het huwelijksbootje te stappen.


Alvin and the Chipmunks
18:45 - 20:30 op SBS6
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (12516 stemmen)
Met Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson e.aALVIN AND THE CHIPMUNKS, gebaseerd op de tekenserie, is een familie verhaal vol met humor, warmte en muziek over drie speciale zingende eekhoorntjes: de Chipmunks.


Suzanne's Diary for Nicholas
20:30 - 22:20 op RTL8
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (492 stemmen)
Met Christina Applegate, Johnathon Schaech, Kathleen Rose Perkins e.aDe New Yorkse uitgeefster Kate wordt verliefd op dichter Matt. Hun relatie lijkt probleemloos, tot Matt haar van het ene op het andere moment in de steek laat. Dit gebeurt net op het moment dat Kate hem wil vertellen dat ze zwanger is. Niet veel later ontvangt ze een pakje van Matt, met daarin een dagboek dat zijn eerste vrouw voor hem schreef. Kan ze Matt met dit dagboek weer terug in haar leven krijgen?


She's Out of My League
20:30 - 22:35 op Veronica
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (59746 stemmen)
Met Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller e.aEen gewone man ontmoet de perfecte vrouw, maar door zijn gebrek aan zelfvertrouwen en de invloed van zijn familie en vrienden gaat het steeds minder goed met hun relatieÖ


The Tourist
20:30 - 22:35 op RTL4
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (91684 stemmen)
Met Johnny Depp, Angelina Jolie, Paul Bettany e.aIn The Tourist speelt Depp een Amerikaanse toerist die in een web van intriges verzeild raakt door een een vrouwelijke Interpol agent (Jolie). Deze probeert op haar beurt een crimineel te achterhalen die eens haar geliefde was.


The Way Back
20:30 - 23:10 op RTL7
Drama (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (45077 stemmen)
Met Colin Farrell, Jim Sturgess, Dejan Angelov e.aThe Way Back vertelt het waargebeurde verhaal van een aantal krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog. Deze gevangenen beginnen aan een lange tocht naar de vrijheid nadat ze weten te ontsnappen uit een strafkamp in SiberiŽ. Deze tocht, die zo'n 10.000 kilometer bedraagt, voert hen van het koude SiberiŽ via de Gobi woestijn naar Himalaya en India.


Mrs Brown
23:00 - 00:40 op BBC2
Biografie (1997) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (4644 stemmen)
Met Judi Dench, Billy Connolly, Geoffrey Palmer e.aNa de dood van haar echtgenoot trekt Queen Victoria zich helemaal terug om te rouwen. Het is haar nieuwe ritmeester John Brown, een simpele Schot, die haar uit de impasse haalt. Hun relatie groeit uit tot een buitengewone vriendschap die de monarchie doet wankelen.


Ray
23:10 - 02:01 op RTL7
Biografie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (34169 stemmen)
Met Jamie Foxx, Kerry Washington, Regina King e.aIn Ray wordt voor het eerst het echte verhaal verteld van de unieke Amerikaanse artiest Ray Charles. Zowel zijn leven als zijn werk worden eerlijk en gedetailleerd in Ray over het voetlicht gehaald. De film is het eindproduct van een lange periode waarin regisseur Taylor Hackford zich heeft verdiept in de persoonlijke en muzikale geschiedenis van Ray Charles. Ray Charles wordt in Ray vertolkt door de veelzijdige Jamie Foxx.