'Ape Not Mice' eerste Radio 2 Talent


De Nederlandse band Ape Not Mice is het eerste Radio 2 Talent. De publieke muziekzender geeft vanaf deze week onderscheidend Nederlands talent een steuntje in de rug. Artiesten met het predicaat Radio 2 Talent kunnen rekenen op airplay op Radio 2 en maken kans op live optredens en een showcase.

“Radio 2 maakt zich al jaren sterk om Nederlandse artiesten een podium te geven. Op zender, maar ook met concerten en evenementen. Het is voor de Nederlandse muziek belangrijk dat nieuwe getalenteerde artiesten een goede kans krijgen om zich te ontwikkelen en een groot publiek te bereiken.

Die kans bieden we met Radio 2 Talent en Ape Not Mice verdient die plek op de zender", zegt Radio 2 zendermanager Kees Toering.

“Nederland heeft veel muzikaal talent, maar de weg naar radio is voor beginnende artiesten en bands vaak moeilijk te vinden. De publieke muziekzender moedigt met Radio 2 Talent onderscheidende nieuwe artiesten aan en biedt de meest veelbelovende talenten een podium.”Radio 2 Talent

Radio 2 Talent is het hele jaar op zoek naar nieuw en veelbelovend muzikaal talent. Elke twee maanden kiest de muziekredactie van de publieke muziekzender samen met de Radio 2 deejays twee nieuwe Nederlandse acts. De Radio 2 Talenten worden door het publieke radiostation in de spotlights gezet en krijgen naast airplay ook gelegenheid om live te spelen in programma’s.

Tot slot treden de Radio 2 Talenten tijdens een Radio 2 Talent Showcase live op voor publiek. Jaarlijks biedt Radio 2 twaalf onderscheidende Nederlandse artiesten en/of bands de kans om zich te presenteren bij een groot publiek. [Radio.NL]