Kabelbedrijven moeten vanaf deze week het analoge tv-pakket beschikbaar stellen voor wederverkoop. Zowel de Telecommunicatiewet als de Mediawet is op dat punt gewijzigd.

De analoge wederverkoop was onderdeel van de regulering van toezichthouder OPTA van 2008. Ziggo en UPC waren al ver gevorderd met de uitwerking van die verplichtingen. OPTA heeft ook tariefbesluiten gepubliceerd. Tele2 was dicht bij de lancering van een analoge tv-dienst, totdat de bestuursrechter CBb de kabelregulering vernietigde. Bij de behandeling van de Telecommunicatiewet kwam de wederverkoop weer op tafel. De Tweede Kamer nam de amendementen aan.

Kabelraden.nl, de Stichting Landelijk Steunpunt Programmaraden, meldt dat UPC een document heeft klaarliggen, dat op verzoek beschikbaar zal worden gesteld aan ge´nteresseerde partijen. Op dit moment zijn er echter geen gesprekken met gegadigden. Ziggo wilde geen informatie verstrekken over mogelijke onderhandelingen. Behalve Tele2 was ook YouCa in de race voor analoog televisie-aanbod.