Valerie meest gedraaide liedje in afgelopen 5 jaar


'Valerie' van Mark Ronson & Amy Winehouse is in de afgelopen 5 jaar het meest gedraaide liedje op de Nederlandse radio stations. De plaat was maar liefst 9.946 keer te horen op de publieke en commerciŽle zenders. 'Valerie' is afkomstig van het album Back to Black, wat tevens het best verkochte album is van Amy Winehouse.

Ook was 'Valerie' de eerste plaat in de Nederlandse Top 40 die de eerste positie behaalde zonder fysieke verkopen (cd single's) maar door enkel downloads en airplay.

In de Top 10 zijn ook 2 Nederlandse artiesten te vinden. 'Father and Friend' van Alain Clark is de best gedraaide plaat van Nederlandse herkomst. De hit behaalt de 4e positie met 7.591 plays. Universal Music is marktleider met 25 noteringen in de Top 100, Sony Music volgt met 16 noteringen. SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciŽle zenders, onder meer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau's, platenmaatschappijen en radiostations. [Radio.NL]