Fifa 13 meest toegankelijke game van 2012

AbleGamers heeft het voetbalspel Fifa 13 uitgeroepen tot meest toegankelijke mainstream game van 2012. Deze website brengt de beste games in kaart voor mensen met een lichamelijke handicap.

Volgens AbleGamers is Fifa 13 van Electronic Arts de eerste grote mainstream sportgame die speelbaar is met alleen een muis of trackball. Dat is ideaal voor mensen die met maar ťťn hand kunnen spelen. Bijvoorbeeld omdat zij een hand moeten missen, of door een spierziekte.

Aanpassen

Bij Fifa 13 kan de speler heel veel instellingen naar eigen smaak aanpassen, meldt AbleGamers. Het meest interessant is dat de artificiŽle intelligentie (AI) en de pc-instellingen kunnen worden gewijzigd. Zo kan de complete game vertraagd worden afgespeeld, handig voor mensen met bijvoorbeeld een beperkte motoriek. Bovendien kan de gamer de computertegenstander langzamer en minder efficiŽnt laten spelen. Ook kan de avatar van de gamer zelf worden uitgerust met meer snelheid, schotkracht en precisie.

Andere belangrijke kenmerken van het spel zijn dat de bedieningsfuncties aan andere knoppen kunnen worden toegewezen, de intuÔtieve menu's en de aanpasbare kleurenschema's. Daarnaast wordt alle audio ook visueel weergegeven op het scherm.

Een eervolle vermelding krijgen XCOM: Enemy Unknown en Colour Bind. XCOM scoort zelfs een 10 voor toegankelijkheid, een tiende punt hoger dan de winnaar Fifa 13.