VK: Xfm start 2013 met nieuwe programmering


De alternatieve jongerenzender Xfm in Londen en Manchester start het nieuwe jaar met een nieuwe programmering. Zo komt er een nieuwe netwerkshow tussen 13 en 16 uur en keren de lokale shows tijdens de avondspits weer terug. Ook krijgt Londen een nieuwe ochtendshow.

Vlak voor kerst maakte Danny Wallace onverwachts bekend te gaan stoppen met de ochtendshow op Xfm in Londen. Na anderhalf jaar heeft de komiek besloten zijn geluk elders te gaan beproeven. Vanaf 7 januari is presentator, schrijver en komiek Jon Holmes elke ochtend te horen in de Britse hoofdstad. Holmes keert hiermee na ruim 10 jaar terug bij Xfm. Afgelopen zomer was hij te horen als vervanger van Graham Norton op BBC Radio 2.

De ochtendshow in Manchester blijft in handen van Tim Cocker, terwijl Ian Camfield tussen 10 en 13 uur op zowel Xfm Londen als Xfm Manchester te horen blijft.

In de middag gaat de programmering van de alternatieve jongerenzender echter volledig op de schop. Zo verhuizen de lokale middagprogramma’s weer terug naar de avondspits. Tussen 13 en 16 uur is daarom voormalig MTV en BBC6 Music presentator Jo Good te horen op beide stations.

De lokale middagshow tussen 16 en 19 uur wordt in Londen gepresenteerd door Dan O’Connell, terwijl in Manchester Clint Boon achter de microfoon kruipt. Eoghan McDermott, die voorheen het netwerkprogramma tijdens de avondspits presenteerde, is weg bij Xfm. Ook Steve Harris, die het lokale middagblok in Londen voor zijn rekening nam, heeft het station verlaten.

Wie de avond op het Xfm netwerk gaat presenteren is nog niet bekend. Het afgelopen jaar nam Mary Ann Hobbs deze show voor haar rekening, maar zij besloot in november van dit jaar te stoppen. Sindsdien nam Dan O’Connell de honneurs waar. [RS/Radio.NL]