Kameleon 2
09:00 - 10:40 op NED3
Avontuur (2005) uit Nederland
IMDB-rating: 6.3 (112 stemmen)
Met Koen van der Donk, Jos van der Donk, Maarten Spanjer e.aSietse en Hielke worden geconfronteerd met een laffe en zeer laaghartige streek van twee jongens uit de stad. Ze hebben Marieke, een Vlaams meisje, bijna laten verdrinken. Ze was al erg ziek. Ze dreigt dood te gaan als er niet snel 'dure' medische hulp komt. De jongens zetten de aanval in op twee fronten. Ze gaan achter de daders aan en zamelen tegelijkertijd geld in.


The Magic Roundabout
10:00 - 11:15 op BBC2
Animatie (2005) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 5.5 (913 stemmen)
Met Tom Baker, Jim Broadbent, Lee Evans e.aWanneer de hond Dougal tegen de magische draaimolen aanbotst in de poging snoepjes te krijgen, komt de kwade tovenaar ZeeBad vrij na 10.000 jaar opgesloten te zijn. ZeeBad wil de wereld in ijs veranderen en als hij drie magische diamanten in zijn bezit krijgt, dan zou hij zelfs de zon kunnen bevriezen. Als Florence, het baasje van Dougal, vast komt te zitten in de bevroren draaimolen, kan Dougal niets anders dan op zoek gaan naar de diamanten, samen met zijn vriendjes Ermintrude de koe, Brian de haas en Dylan de slak.


Hoe overleef ik...?
15:30 - 17:10 op NED3
Drama (2008) uit Nederland
IMDB-rating: 6.4 (158 stemmen)
Met Floor Arink, Dragan Bakema, Romijn Conen e.aRosa van Dijk is een gevoelig, fantasierijk meisje van dertien. Ze is, zoals bijna alle meisjes van haar leeftijd, erg onzeker over zichzelf. Na de scheiding van haar ouders woont ze bij haar moeder in Den Bosch. Rosa's moeder heeft een baby van haar nieuwe vriend Alexander, die in Groningen woont. Ze besluit bij hem in te trekken en Rosa moet natuurlijk mee. Ze is dol op haar halfbroertje, maar minder op haar gloednieuwe stiefvader, die ze stiekmen Apenbil noemt vanwege zijn harige achterwerk. Rosa moet alles wat haar veilig en bekend is achterlaten. Hoe gaat ze dit, en vooral zichzelf overleven?


Jason and the Argonauts
16:15 - 18:00 op BBC2
Actie (1963) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.3 (5300 stemmen)
Met Todd Armstrong, Nancy Kovack, Gary Raymond e.aVerfilming van het oud-Griekse mythologische verhaal. Na de moord op de koning van Thessalië door Pelias, overleeft alleen de zoon van de koning, Jason, die nog een kind is. Jaren later, als Jason volwassen is, krijgt hij van de goden te horen dat hij voorbeschikt is de troon terug te nemen, en dat hij daartoe het gulden vlies moet gaan halen in Colchis. Op reis daarnaartoe ondervindt hij vele obstakels.


Chicken Little
17:15 - 18:50 op SBS6
Animatie (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (13306 stemmen)
Met Zach Braff, Garry Marshall, Don Knotts e.aDit epische verhaal geeft een nieuwe draai aan de klassieke fabel van een jonge kip die voor een hoop paniek zorgt wanneer hij een vallende eikel voor een stukje van de hemel aanziet. In dit dolkomische avontuur is Chicken Little vastbesloten zijn reputatie te herstellen. Maar net op het moment dat het tij in zijn voordeel begint te keren, valt er een écht stukje van de hemel op zijn kop! Spanning, chaos en dolle pret zijn verzekerd wanneer Chicken Little en zijn bende maffe vriendjes Abby Mallard (ook bekend als Ugly Ducking), Runt of the Litter en Fish Out of Water de wereld proberen te redden zonder de stad opnieuw in paniek onder te dompelen. Voor één keer - om de wereld te redden - helpt het om als een kip zonder kop te handelen...


Breakfast at Tiffany's
17:35 - 19:30 op NED2
Komedie (1961) uit Amerika
IMDB-rating: 7.8 (27214 stemmen)
Met Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal e.aPaul Varjak is geïntrigeerd door zijn onderbuurvrouw Holly Golightly, die de ene dag het huis vol vrienden heeft om de dag erop in complete eenzaamheid te verkeren. Ook haar bezoekjes aan een onderwereldbaas die in de gevangenis zit, roepen vragen op.


Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel
18:50 - 20:30 op SBS6
Animatie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 4.1 (16871 stemmen)
Met Anna Faris, Justin Long, Matthew Gray Gubler e.aDave wil de drie succesvolle eekhoorns Alvin, Simon, en Theodore naar school sturen. Wat Dave niet wist is dat de drie eekhoorns zich naast de mensen niet thuis voelen. Ondertussen, wordt Ian vrijgelaten uit de gevangenis en is op zoek naar dieren die goed kunnen zingen en dansen. Hij vindt drie Chipettes en kan niet wachten om hen beroemd te maken en zo wraak te nemen op de drie eekhoorns.


The Messenger
20:25 - 22:10 op NED3
Drama (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (19265 stemmen)
Met T.J. Allen, Steve Antonucci, Sara Jane Blazo e.aWill Montgomery (Foster) heeft nog maar drie maanden te gaan, om zijn dienst, als de Amerikaanse arts van de legerziekenhuizen in Irak, af te ronden. Het meisje, Kelly (Malone), dat Will heeft achtergelaten in Amerika, heeft besloten verder te gaan met haar leven. Hierdoor wordt Will geobsedeerd en wil hij, als militair, een nieuwe start in zijn leven maken. Hij ontmoet militair Anthony 'Tony' Stone (Harrelson). Tony leert Will alles over zijn beroep en nieuwe werktaak op het 'Casualty Notification' bureau. Will, die ternauwernood ontsnapte aan de dood, zal nu het nieuws moeten brengen over degene die het niet hebben gered. Tussen hun opdrachten door, krijgen deze twee militairen een unieke band die hen in hun strijd helpt, om zo terug te keren naar hun normale leven, wetende dat niet alles normaal meer kan worden.


Meet the Fockers
20:30 - 22:55 op SBS6
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (52135 stemmen)
Met Robert De Niro, Ben Stiller, Dustin Hoffman e.aNadat voormalig CIA-agent Jack Byrnes de mannelijke verpleger Gaylord Focker toestemming heeft gegeven om met zijn dochter Pam te trouwen, is de tijd daar om de de ouders van de twee eindelijk eens met elkaar kennis te laten maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft...


Battle of Los Angeles
20:30 - 22:20 op RTL5
Actie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 2.1 (3350 stemmen)
Met Nia Peeples, Kel Mitchell, Dylan Vox e.aIn februari 1942 ontdekte het leger van de Verenigde Staten dat er een onbekend object boven de stad Los Angeles vloog. Nu, meer dan zeventig jaar later is het object terug en blijkt dat het om aliens gaat die het land willen binnendringen.


Ghostbusters II
20:30 - 22:40 op RTL7
Actie (1989) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (34025 stemmen)
Met Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver e.aVier jaar zijn voorbij gegaan sinds de Ghostbusters voor het laatst in actie kwamen, en ze houden zich inmiddels allen met andere zaken bezig. Dan keert de boosaardige geest Vigo terug en probeert New York opnieuw in zijn macht te krijgen.


Haar Naam Was Sarah
20:40 - 22:35 op Canvas
Drama (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (6464 stemmen)
Met Niels Arestrup, Arben Bajraktaraj, Gisèle Casadesus e.aDe tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.


The Young Victoria
21:50 - 23:30 op BBC2
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.2 (22604 stemmen)
Met Rupert Friend, Miranda Richardson, Mark Strong e.aDe jonge koningin Victoria heeft moeite om zich aan te passen aan de strenge etiquette van het Britse hof. Daarnaast zijn er zoveel andere taken die haar aandacht vragen dat haar vrijheid ernstig te lijden heeft. Maar met de aanwezigheid van de Duitse prins Albert lijkt dat anders te worden.


30 Days of Night
22:20 - 00:30 op RTL5
Horror (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (36726 stemmen)
Met Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston e.aHoe ontkom je aan een groep vampieren wanneer het altijd nacht blijft? Met deze vraag worstelt een groep inwoners van een geïsoleerd stadje in Alaska nadat de zon voor 30 dagen is ondergegaan. Dit fenomeen vindt weliswaar ieder jaar plaats maar deze keer wordt het stadje plotseling overvallen door een groep bloeddorstige vampieren die zichgraag tegoed komt doen aan de inwoners van Burrow in deze lange periode van duisternis. De sheriff , zijn vrouw Stella en een steeds krimpende groep inwoners zullen alles uit de kast moeten halen om te overleven tot het weer licht wordt.


Airplane II: The Sequel
22:40 - 00:20 op RTL7
Komedie (1982) uit Amerika
IMDB-rating: 5.7 (12091 stemmen)
Met Robert Hays, Julie Hagerty, Lloyd Bridges e.aDe hoogvliegende krankzinnigheid van Airplane is weer als vanouds wanneer Robert Hayes en Julie Hagerty weer buiten de ozon vliegen om hun hilarische rollen op te pakken.


Alive
23:15 - 01:20 op Eén
Actie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (11942 stemmen)
Met Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton e.aWanneer in 1972 een vliegtuig met aan boord een rugbyteam in het Andes-gebergte verongelukt, zien de 27 overlevenden zich genoodzaakt om de lichamen van de overledenen op te eten.


The Hunt for Red October
23:50 - 02:25 op SBS6
Actie (1990) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (46035 stemmen)
Met Sean Connery, Alec Baldwin, Scott Glenn e.aDe bevelhebber van een nieuwe, geheime Sovjet-onderzeëer negeert zijn orders en zet koers naar de oostkust van Amerika. Een CIA-onderzoeker probeert uit te vinden of zijn bedoelingen kwaadaardig zijn, terwijl zowel de Sovjets als de Amerikanen wanhopige pogingen doen de deserteur te onderscheppen.


I Love You, Man
00:20 - 02:00 op BBC1
Komedie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (99647 stemmen)
Met Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones e.aPeter Klaven is een succesvolle makelaar die trouwplannen maakt met zijn droomvrouw Zoey. Tot zijn schrik komt hij er achter dat hij eigenlijk geen goede vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Peter gaat onmiddellijk aan de slag om dit recht te zetten. Hij stort zich in een aantal bizarre en potsierlijke "man-dates", tot hij Sydney Fife ontmoet, een charmante, eigenzinnige vent met wie hij meteen al goed kan opschieten. Maar hoe hechter hun band wordt, hoe slechter Peters relatie met Zoey wordt en hij moet steeds vaker kiezen tussen thuis bij zijn verloofde blijven of lekker gaan stappen en bier drinken met zijn nieuwe beste vriend. Uiteindelijk moet hij noodgedwongen kiezen tussen zijn verloofde en zijn maatje.


The Emerald Forest
02:50 - 04:40 op BBC2
Actie (1985) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (2936 stemmen)
Met Powers Boothe, Meg Foster, Yara Vaneau e.aBill Markham is een Amerikaanse dambouwer en werkzaam in Brazilië. Zijn zoontje wordt gekidnapt door een inheemse indianenstam en door hen opgevoed als één van hun eigen kinderen. Bill blijft, ondanks vele hindernissen en tegenslagen, naar hem op zoek. Jaren later komt hij zijn zoon eindelijk op het spoor.