Rabo stopt met mobiele telefonie

Rabobank stopt met de verkoop van telefoonabonnementen, telefoons en prepaid. De activiteiten van het desbetreffende bedrijfsonderdeel (Rabo Mobiel) worden fasegewijs afgebouwd.

Rabo stopt na zes jaar met het verkopen van mobiele telefoons, abonnementen en prepaidkaarten omdat deze mobiele telecom-activiteiten ‘steeds verder af zijn komen te staan van de bancaire activiteiten’. Mobiel bankieren is als volwaardig kanaal verschoven naar het hart van de organisatie en opgenomen in bestaande diensten en producten. Rabo Mobielbankieren heeft inmiddels 1,1 miljoen gebruikers.

Dat is ook de trend bij andere banken. Het aantal gebruikers van apps om mobiel mee te bankieren is het afgelopen jaar verdubbeld, zo meldt de NOS vanochtend op basis van eigen onderzoek. ING heeft eveneens ruim 1 miljoen gebruikers, bij ABN Amro zijn dat er zo’n 760.000 en bij SNS Bank bankiert 10 procent van de klanten met de app.

Rabo laat op haar site weten dat de huidige 90 duizend klanten gewoon kunnen blijven bellen gedurende de looptijd van het contract. Ook voor de 70 duizend prepaidklanten verandert voorlopig niets. Prepaid opwaarderen is voorlopig nog op alle manieren mogelijk. Opwaarderen via opwaardeerkaarten zal verminderen, opwaarderen via Rabofoon en online op Rabomobiel.nl blijft mogelijk tot nader bericht volgt.