RTL kritisch over tweede scherm


Het tweede scherm wordt steeds vaker bij tv-programma’s gebruikt. Op het tweede scherm kan men discussiëren over het betreffende tv-programma, extra informatie krijgen of een mening kenbaar maken.

RTL Nederland plaatst echter vraagtekens bij het gebruik van het tweede scherm en gaat hiermee dus kritisch om. Dit in tegenstelling tot SBS Broadcasting die via een speciale app voor tablet of smartphone en via de computer tijdens de gehele avondprogrammering van SBS6 wel het tweede scherm gebruikt. Ook de tv-zenders Net5 en Veronica krijgen een soortgelijk constante tweede scherm.

Toegevoegde waarde
Voor RTL Nederland moet het gebruik van een tweede scherm een toegevoegde waarde aan het tv-programma of voor de adverteerder zijn. "Wij gaan kritisch om met tweede scherm toepassingen. Het moet relevant zijn voor de kijker. Goed toegepast is het een ideale manier om meer betrokkenheid en loyaliteit te creëren. Dat biedt de adverteerder op zijn beurt ook nieuwe mogelijkheden om naast merkbekendheid ook merkbeleving te bevorderen”, aldus Arno Otto, directeur digitale media bij RTL Nederland.


Voice of Holland
Het tv-programma The Voice of Holland was niet alleen op tv een grote hit. Ook op het tweede scherm scoorde dit programma goed. Bijna 179.000 kijkers speelden actief via het tweede scherm mee.


Geschreven door: Jarco Kriek