Het vijfde seizoen van het TROS-programma De beste zangers van Nederland begint op zaterdag 5 januari. Zeven weken lang is het tv-programma primetime op zaterdagavond op Nederland 1 te zien.

Het tv-programma zorgde in het recente verleden onder meer de definitieve doorbraak van zangeres Glennis Grace. In de komende afleveringen nemen Charly Luske, Angela Groothuizen, Simone Kleinsma, Rob de Nijs, Raffaela, Tim Douwsma en Bastiaan Ragas het tegen elkaar op. Het programma wordt door Jan Smit gepresenteerd.
Lach en een traan
In het nieuwe seizoen van De beste zangers van Nederland wordt er niet alleen veel gelachen. Er zijn ook emotionele momenten. Zo kunnen de deelnemers de tranen niet verbergen als Angela Groothuizen een nummer van Bastiaan Ragas vertolkt, die de zanger speciaal voor zijn overleden broer heeft geschreven. Deze aflevering is op zaterdag 26 januari te bekijken.

Elke zaterdagavond
De beste zangers van Nederland is van 5 januari tot en met 16 februari elke zaterdagavond vanaf 21.00 uur op Nederland 1 te bekijken.