Historisch slechte avond voor SBS 6

SBS 6 heeft een bijzonder dramatische vrijdagavond achter de rug. Het tv-station kwam uit op een marktaandeel van 4,7 procent en daarmee is het een van haar slechtst bekeken avonden in de afgelopen tien jaar. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het kwam in de afgelopen jaren een paar keer voor dat SBS 6 een nog lager marktaandeel neerzette, maar toen had de zender in alle gevallen concurrentie van het Nederlands elftal, dat soms wel 8 miljoen kijkers trekt.

De programmering van SBS 6 bestond vrijdagavond bijna geheel uit films, omdat de vooravond nog met kerstvakantie is. In de vooravond was de film Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel goed voor slechts 270.000 kijkers.

Op prime time werd het niet veel beter. Voor de achtste keer zond SBS de film Meet The Fockers uit en wist daarmee slechts 341.000 kijkers te bekoren. Vlaggenschip Hart van Nederland trok op de late avond 544.000 kijkers.

Al met al werd SBS 6 vrijdag de zesde zender van Nederland, na RTL 4, Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3 en ‘kleine zus’ Net5.

Vorig jaar kwam SBS 6 na een historisch slecht bekeken avond ook al in het nieuws. Die avond, op 16 november, werd er een marktaandeel gescoord van 4,9 procent. Toen was bij SBS 6 de vijfde herhaling van de film Superman Returns te zien.

Een aantal dagen erna reageerde SBS 6 op het historisch lage marktaandeel. “Zelfs een kind ziet dat vrijdag ronduit slecht was. Ik moet ook toegeven dat Superman Returns een programmeringsfout was. Die film duurt veel te lang en was toentertijd geen bioscoopsucces“, zei baas Remko van Westerloo.

De superstorm waar SBS 6 zich in verkeert is blijkens de cijfers van vrijdag ook in 2013 nog niet gaan liggen.