Linda de Mol wil nog jaren door met Divorce

Linda de Mol zou graag nog jaren doorgaan met de door haar bedachte dramaserie Divorce. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Privé. Divorce is momenteel succesvol op de zondagavond van RTL 4. “Ik hoop dat de serie zo gaat aanslaan bij het publiek dat we hier een paar jaar mee door kunnen gaan. En zo niet, dan heb ik al weer een idee dat ik daarna zou willen uitwerken. Want zoals beloofd: ons creatieve team moet wel aan de gang blijven“, vertelt de televisiester.

Zelf heeft De Mol een bijrol in de serie, namelijk die van cardioloog. “Een grote rol zat er voor mijzelf niet in, want ik ben te oud voor de types die ik had bedacht. En het moet natuurlijk wel geloofwaardig blijven. De rol die Carly Wijs speelt, had eventueel nog gekund. Maar ik vind het beter zo.”

Eind vorig jaar kon De Mol haar tranen niet bedwingen toen ze bij Divorce de tekstregel ‘naar een idee van Linda de Mol’ in beeld zag. “Toen ik dat voor het eerst zag, kreeg ik tranen in mijn ogen. Je schrijft zo’n serie uit op tien velletjes papier, daar maak je een boekje van en dat probeer je te slijten aan een omroep“, vult ze aan in Story.

Ze is trots op de serie, die ze samen met Will Koopman maakte. “Ze had een compilatie van vijf minuten gemaakt van de eerste aflevering, en toen ik die zag kreeg ik meteen het gevoel: zo moet het worden. Het is zo’n ongelooflijke kick wanneer iets precies zo uitpakt, zoals je dat eerder in je hoofd had. Ik raak daar emotioneel van.”

Divorce is om 21.30 uur te zien op RTL 4.