De landelijke radiozender 538 gaat aan het begin van dit nieuwe jaar weer een flink aantal luisteraars blij maken. Vanaf maandag 14 januari keert de actie “Hierrr met je rekening” terug en betaalt het station weer een week lang rekeningen.

De feestdagen zijn weer voorbij en dat betekent traditiegetrouw voor velen dat de eerste weken flink op de centen gelet moet worden. Helaas blijven de rekeningen in die periode gewoon binnenkomen. 538 Heeft besloten opnieuw de lasten van een aantal luisteraars te verlichten. Daarom keert Hierrr net je rekening vanaf maandag 14 januari terug.

Rekeningen kunnen wederom per post, via de website 538.nl of via Facebook worden ingestuurd. Het maakt niet uit wat voor rekening wordt ingestuurd. Of het nu om een mobieltje gaat dat in de wc gevallen is of een rekening voor het weglaseren van een tattoo met de naam van je ex, alles kan. Wel moet kort worden verteld waarom nu juist deze rekening moet worden betaald.

De 538 deejays lezen elk uur een rekening voor. Als degene die 'm heeft ingestuurd binnen een kwartier de studio belt, betaalt 538 die rekening. Daarnaast wordt ook iedere dag een rekening betaald via 538tv. De bedragen van kijkers en luisteraars die niet op tijd gebeld hebben worden verzameld in een pot. Deze ‘Klapperrr van de week’ wordt vrijdag tijdens de Top 40 met Jeroen Nieuwenhuize weggegeven.

Tijdens de laatste actieweek in de zomer van 2012 stuurden duizenden luisteraars hun rekening in. De meeste uitgaven waren kosten die mensen onverwachts moest maken vanwege hun hobby. Maar ook maakten luisteraars vaak onkosten door klungelige acties in en rond het huis, of vanwege de liefde van hun leven.

De meest opvallende inzending van afgelopen jaar was misschien wel de rekening die betaald werd voor een hardloopprothese (runblade). Hierdoor kon een vrouwelijke luisteraar na een beenamputatie weer haar hobby hardlopen oppakken.

Wintersportweek
Deze week geeft 538 in alle programma’s een wintersportreis voor twee personen weg. Winnaars gaan zeven dagen lang skiën en après-skiën in Saalbach Hinterglemm. Vervoer, hotel, ski’s of snowboard en skipassen worden allemaal betaald door 538. [RS/Radio.NL]