CES: Home Shopping is terug, als tv-app

Home Shopping Network (HSN), een van de grootste en oudste thuiswinkelstations op de Amerikaanse televisie, is een samenwerking aangegaan met Panasonic. Het bedrijf presenteerde gisteren in Las Vegas zijn eerste winkel-app.

CEO Mindy Grossman was zelf aanwezig om de app The HSN Shop by Remote, die standaard met Amerikaanse Panasonic televisies wordt meegeleverd, uit de doeken te doen.

Weliswaar is HSN in heel de VS gewoon via kabel of satelliet te ontvangen, zelfs in HD kwaliteit, maar het voordeel van een app is dat artikelen ook meteen besteld kunnen worden via de televisie of Blu-ray disc speler, terwijl bij televisie alleen telefonische bestellingen kunnen worden gedaan. De eerste versie van app, waarmee 40.000 artikelen kunnen worden besteld, oogt overigens nogal spartaans.

De stap naar apps is niet zo vreemd als het lijkt. HSN was er ook met internet vroeg bij en lanceerde in 1999 al een eigen website die snel veel bezoek trok. Later kwamen daar ook pagina’s op MySpace en Facebook bij.

Panasonic lanceerde gisteren zestien nieuwe plasmatelevisies en zestien LED Viera televisies. Daarbij kan de smartphone of tablet onder meer worden gebruikt als afstandsbediening voor YouTube. Ook kunnen foto’s en video’s via Swipe & Share met een veeg over het scherm van de smartphone of tablets als het ware op de televisie worden ‘geslingerd’.