Samsung heeft een Android 4.1.2-update aangekondigd voor de Samsung Galaxy S II die een aantal nieuwe functies biedt die we kennen van de Galaxy S III. Verder worden er een aantal prestatieverbeteringen doorgevoerd en worden een aantal apps makkelijker in gebruik.

Android 4.1.2 (Jelly Bean) zal niet ‘over the air’ worden aangeboden maar moet helaas via KIES worden geďnstalleerd. De upgrade is namelijk nogal ingrijpend en neemt een uur installatietijd in beslag waarbij het geheugensysteem opnieuw gepartitioneerd wordt. Dit resulteert er helaas wel in dat gebruikers van een Samsung Galaxy S2 het geheugen zien slinken van 12 GB naar 11 GB. Je krijgt er dan wel een aantal nieuwe functies en prestatieverbeteringen voor terug. Hieronder noemen we er een aantal:

- Verbeterde Home screen en verbeterde scrolling-prestaties

- Verbeterde gebruikerservaringen voor sommige applicaties

- Easy mode (helpt beginners om de 5 meest gebruikte widgets op het homescreen te plaatsen) en Block mode toegevoegd

- Google Now en Google + toegevoegd

- Verbeterde camerafuncties zoals pauzeren tijdens opnames

- Smart Stay toegevoegd (het scherm ‘ziet’ wanneer de gebruiker het toestel niet meer gebruikt en schakelt uit)

- Pop-up Play (video wordt als pop-up boven interface afgespeeld)
Beschikbaarheid Android 4.1.2 Jelly Bean voor Galaxy S II

Wanneer we de update precies mogen verwachten, is niet bekend maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren. De S3 kreeg hem gisteren al en op de website van Samsung zijn de details al vrijgegeven over de update waardoor het waarschijnlijk is dat de update zelf snel zal volgen. Uit eerdere berichten viel op te maken dat de update in ieder geval deze maand beschikbaar zou komen.


Samsung Galaxy S III nu al naar 4.1.2

De Samsung Galaxy S III heeft gisteren al de update naar 4.1.2 gekregen en die update kan wel over the air worden geďnstalleerd (ook via KIES) omdat het uiteraard al over het nieuwe partitiesysteem beschikt. De update is zo’n 129 MB groot.

[Via: Androidworld]