Vorig jaar demonstreerde Google zijn eigen internetbril, beter bekend als Project Glass. Op CES duiken deze week diverse klonen op, waaronder die van Vuzix.

Google gaat dit jaar testmodellen van de augmented reality-bril Project Glass voor 1500 dollar verkopen aan ontwikkelaars. Met die bril, die uiteindelijk veel minder moet gaan kosten, kun je informatie over je directe omgeving opvragen. Een soort draagbare iPhone, maar dan met een schermpje voor een van beide ogen.

Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat op deze manier ook diverse Google-diensten beschikbaar worden gesteld, zoals Google+. De bril kan gekoppeld worden aan een smartphone, maar onduidelijk is nog of dat een Android moet gaan worden.

Maar Google heeft nu al concurrentie. Videobrilmaker Vuzix lanceerde op CES in Las Vegas zijn M100 internetbril. Het display heeft een oplossend vermogen van 800 x 480 beeldpunten, en een kijkhoek van 16 graden. Er zit zelfs een HD-camera ingebouwd.

Saillant detail is dat de bril draait onder Android 4.01, er vier gigabyte aan opslaggeheugen beschikbaar is, plus mogelijkheid om met SD-kaartjes de capaciteit verder te vergroten.

De bril moet deze zomer al verkrijgbaar zijn en net als Google stelt het bedrijf een ontwikkellaarspakket beschikbaar