Het oldiesnetwerk Gold in het Verenigd Koninkrijk is maandag (7 januari) gestart met een gewijzigde programmering. De belangrijkste wijzigingen zijn dat Paul Coyte terug is gekeerd tijdens de avondspits en Tony Dibbin de ochtendshow presenteert.

VK: Gold wijzigt programmering Een jaar geleden verhuisde Paul Coyte van de middag naar de ochtend op Gold. Met “Gold’s More Music Breakfast” verving hij destijds het duo James Cannon en Erika North, die het station hadden verlaten. Nu is besloten om Coyte weer terug te verhuizen naar zijn oude stek: de avondspits tussen 16 en 20 uur.

Tony Dibbin neemt nu het stokje van Coyte over in de ochtend. Met de lekkerste oldies, spelletjes en actueel nieuws, weer en verkeer begeleidt hij de luisteraars op weg naar het werk. Dibbin kwam een jaar geleden het deejayteam van Gold versterken en presenteerde sindsdien het blok tussen 10 en 13 uur.

Met het presenteren van ochtendshows deed Dibbin de afgelopen jaren ervaring op bij onder meer The Coast in Southampton (nu Jack FM), Beacon Radio in Shropshire (nu Free Radio) en Heart in Bedford.

Het tijdsslot tussen 10 en 13 uur wordt nu gepresenteerd door David Andrews. Hij was het afgelopen jaar tijdens de avondspits te horen. Tussen 13 en 16 uur blijft Eamonn Kelly op zijn post, terwijl via de frequenties in Wales Tony Wright te horen is. Gold is namelijk verplicht om in deze regio een aantal uren per dag in het Welsh uit te zenden. ’s Avond na 20 uur is zoals vanouds Dean Martin te horen met verzoekplaten.

Grote vraag blijft wat Global Radio van plan is met Gold. Afgelopen zomer kocht Global Radio namelijk GMG Radio, eigenaar van onder meer de oldieszender Smooth Radio. Geruchten gaan nog steeds dat Global beide stations wil fuseren. Gold moet het namelijk doen met een groot aantal lokale middengolffrequenties en capaciteit op een flink aantal lokale DAB-multiplexen, terwijl Smooth Radio FM-frequenties heeft in een aantal grote steden en landelijke dekking via DAB.

Global Radio wacht nog altijd op groen licht voor de overname, tot die tijd is Smooth Radio ondergebracht in de aparte BV Real and Smooth Ltd. [RS/Radio.NL]