UPC voegt nieuwe apps aan Horizon mediabox toe


UPC heeft veertien apps aan het app-menu van de Horizon mediabox toegevoegd. Hiermee komt men een belofte na die UPC-directeur Mark Giesbers enkele maanden geleden aan Totaal TV maakte.

Het totale aantal beschikbare apps die via de Horizon mediabox te gebruiken zijn, komt hierdoor op 35 te staan. Later in het jaar breidt UPC het aantal Horizon-apps nog verder uit. Het houdt wel vinger aan de pols en wil het totale aantal apps niet uit de hand laten lopen.

Facebook-app
Eén van de meest populaire apps die is toegevoegd, is een app waarmee toegang tot de sociale media Facebook verkregen kan worden. Hiermee wordt het mogelijk om via een iPad of iPhone die aan de Horizon mediabox is gekoppeld berichten op Facebook te plaatsen. Ook kan direct laten weten wat men van het op dat moment bekeken programma vindt. Andere toegevoegde apps zin Toys From Trash, Moodlounge, FC Update en TV Buzz Guide.


UPC Live TV
En andere belangrijke app is UPC Live TV. Via deze Horizon-app kunnen UPC-klanten eenvoudig achterhalen welke sport- en muziekevenementen er in de komende dagen live uitgezonden worden. Op termijn gaat deze app de rode knop-functie – die niet op de Horizon mediabox beschikbaar is – vervangen. Eerder maakte UPC bij de 3FM Serious Request actie het mogelijk om via een app geld aan deze actie te doneren. Een handeling die op andere UPC-mediaboxen via de interactieve rode knop kon worden uitgevoerd.


Internet en tv samen
William Linders – directeur content bij UPC Nederland – over de uitbreiding van toepassingen via de Horizon mediabox: "Met Horizon komen tv en internet samen. We zien dat de apps die we tot op heden aanboden al veel gebruikt worden. We blijven werken aan uitbreiding van het aantal apps en de diversiteit ervan. Hiermee willen wij het tv kijken nog leuker en veelzijdiger maken."


Geschreven door: Jarco Kriek