Lucky Partners
09:10 - 10:45 op BBC2
Komedie (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 6 (158 stemmen)
Met Ronald Colman, Ginger Rogers, Jack Carson e.aJeanne, een jong verkoopstertje, ontmoet op een dag een jonge schilder, die haar meteen veel geluk toewenst. Zij is erg onder de indruk van de sympathieke jongeman en koopt een loterijbriefje. Zij komen overeen dat zij ingeval van winst samen een reis zullen maken. Maar daar is Jeanne’s verloofde niet zo blij mee.


Kitty Foyle
10:45 - 12:30 op BBC2
Drama (1940) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (1508 stemmen)
Met Ginger Rogers, Dennis Morgan, James Craig e.aDe plannen van een werkend meisje uit Philadelphia dat op het punt staat met een arts te trouwen, worden in de war geschopt als een oude vlam ten tonele verschijnt.


Papy fait de la r?stance
14:00 - 15:45 op TV5
Komedie (1983) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (1174 stemmen)
Met Christian Clavier, Michel Galabru, Roland Giraud e.aParijs, 1940. De familie Bourdelle, virtuoze musici, weigert om voor de Duitsers te spelen. In 1943 wordt hun herenhuis in beslag genomen om generaal Spontz te huisvesten. De samenwoning is des te moeilijker omdat één van de gezinsleden het beroemde "super-verzetslid" is...


Wickie de Viking
15:30 - 16:45 op NED3
Avontuur (2009) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.7 (1294 stemmen)
Met Jonas Hämmerle, Waldemar Kobus, Nicolas Romm e.aVikingen zijn van nature sterke en luidruchtige mannen die nergens bang voor zijn. Wickie is anders; lief, zachtaardig en een beetje verlegen, maar hij heeft een speciale gave die niemand heeft; hij is slim! Hij overtuigt iedereen van zijn ideeën door zijn uitzonderlijk motto: "Wie niet sterk is moet slim zijn! Op een dag wordt het dorp overvallen door een bende piraten, onder leiding van Sven De Verschrikkelijke. De overvallers plunderen het dorp en beroven de dorpsbewoners van hun dierbaarste bezit: al hun kinderen! Behalve Wickie, die net op dat moment vast zit in een boom met zijn Deltavlieger. Wickies vader en de andere Vikingen uit Flake hijsen meteen de zeilen om de kinderen te redden. Wickie gaat als verstekeling aan boord.


Mean Girls
20:30 - 22:30 op RTL5
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (47461 stemmen)
Met Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Tina Fey e.aCady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit ze samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken, maar wordt ongemerkt zelf een Plastic.


Hoge hakken, echte liefde
20:30 - 22:15 op RTL8
Komedie (1981) uit Nederland
IMDB-rating: 5.9 (174 stemmen)
Met Rijk de Gooyer, Monique van de Ven, Geert de Jong e.aDe rijke Semijns Roggeveen verveelt zich te pletter. Zijn vrouw Mirabelle, kinderen, vrienden en goedlopend containerbedrijf hebben hem niets meer te bieden. Vermomd met pruik en snor neemt Semijns daarom in z'n eigen zaak dienst als vrachtwagenchauffeur Arie Snoek. En voor Arie vindt hij ook een sjofele tweede woning, driehoog achter in de Amsterdamse Pijp. In zijn nieuwe gedaante wordt hij in de kantine smoorverliefd op de sexy serveerster Jenny. Zij krijgen een relatie en Semijns geniet steeds meer van het leven als Arie. Dit kan echter niet goed blijven gaan en via hilarische momenten komt het uiteindelijk tot een ontknoping.


Hollow Man
20:30 - 22:40 op RTL7
Actie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 5.4 (32851 stemmen)
Met Elisabeth Shue, Kevin Bacon, Josh Brolin e.aDe geniale wetenschapper Caine test een middel om onzichtbaar te worden op zichzelf uit. Het lukt, alleen het ongedaan maken van zijn onzichtbaarheid is een ander verhaal. Hoe langer hij onzichtbaar is, des te meer besef hij krijgt van de ongekende macht die hij nu heeft. Langzaam maar zeker verandert hij in een monster die een vijand wordt voor alles en iedereen.


The Road
22:30 - 00:05 op NED3
Avontuur (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (98238 stemmen)
Met Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Charlize Theron e.aEen vader en zijn zoon lopen door een platgebrand Amerika. Ze zijn op weg naar de kust, al weten ze niet wat hen daar zal opwachten. Het enige dat ze bezitten is een pistool om zichzelf te verdedigen, de kleren die ze dragen, wat voedsel en elkaar.


Mean Girls 2
22:30 - 00:30 op RTL5
Komedie (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 4.1 (5640 stemmen)
Met Jennifer Stone, Tim Meadows, Maiara Walsh e.aHet verhaal volgt scholier Jo die vrienden wordt met buitenstaander Abby. In ruil hiervoor betaalt de vader van laatstgenoemde de studie van Jo. Het duo neemt het samen op tegen de "mean girls” van de school, ook wel de Plastics. Maar dan komt Abby erachter dat haar nieuwe vriendin niet helemaal eerlijk is geweest.


La reine et le cardinal
00:00 - 01:50 op TV5
Historisch (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (48 stemmen)
Met Philippe Torreton, Alessandra Martines, Marc Citti e.aDe kardinaal van Richelieu sterft in 1642 en enkele maanden later wordt hij gevolgd door Koning Lodewijk XIII. Na de dood van de koning, wordt Koningin Anne bestuurster van het Koninkrijk. Ze vertrouwt de post van Eerste Minister toe aan Mazarin, een bekende van Richelieu. Net als de overleden kardinaal, heeft men een hekel aan Mazarin aan het hof, onder wie velen uit zijn op macht en wraak. Ze hadden gehoopt dat door de dood van de kardinaal diegenen die uit de gratie waren gevallen hun macht zouden herwinnen. Tot de verbazing van iedereen, houdt Anne Mazarin aan haar zijde. Er ontstaat een oprechte liefde tussen de Koningin en de kardinaal…


Borderline Murder
01:20 - 02:45 op BBC1
Thriller (2011) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (106 stemmen)
Met Brooke Burns, George Stults, David Moscow e.aDe mysterieuze verdwijning van haar zus brengt Abby (Brooke Burns) naar Texas om naar haar te zoeken. Het spoor leidt naar een groezelige plastische chirurgie-kliniek over de grens in Mexico. Het blijkt dat de service nogal onder de maat is en sommige patiënten een behandeling niet overleven.