Nieuwssite Android Planet is te koop

Nieuwssite Android Planet zoekt een koper. Dat melden Jean-Paul Horn en Gonny van der Zwaag op hun site. De werkzaamheden rond iPhoneclub en iPadclub vergen te veel energie. De site is per onmiddellijk gestopt met dagelijks nieuws.

Hoofdredacteur Daniël Verlaan blijft nog wel verbonden bij het blog, maar schrijft geen dagelijkse berichten meer. Totdat er een nieuwe koper is gevonden verschijnen er round-ups van de belangrijkste apps die zijn uitgekomen.

Android Planet begon vier jaar geleden en trok tot voor kort 15.000 lezers per dag. ‘Er zijn inmiddels tientallen Nederlandse websites over mobiele telefonie die over ontwikkelingen rond Android-toestellen schrijven en bij elk nieuw toestel schieten er nieuwe sites rondom dat ene toestel uit de grond, die vaak meer van hetzelfde bieden. We zouden met Android Planet graag de volgende stap willen maken, maar dat vraagt focus en volledige toewijding,’ aldus Horn en Van der Zwaag, die ook iPhoneclub en iPadclub exploiteren.

Daarom staat men open voor een overname, bij voorkeur door een partij ‘die de potentie van Android begrijpt en staat te popelen om de schouders eronder te zetten en Android Planet nog verder uit te bouwen’.