De op vrouwen gerichte lifestyle zender TLC van Discovery Networks is nu de gehele dag te bekijken via onder meer kabel, digitenne en satelliet. Dit gaat ten koste van Animal Planet.

Tot de hoogtepunten van de nieuwe programma's op TLC behoren het spraakmakende 'Here Comes Honey Boo Boo' en fascinerende 'Breaking Amish', die beide in America alle TLC-kijkcijferrecords braken. Discovery Networks stelt in een persbericht dat TLC 'een geliefde zender' is. Uit onderzoek onder vrouwen uit alle regio's van Nederland, inclusief het eigen 'TLC-panel', blijkt dat er meer behoefte is aan eigenzinnige, non-fictie vrouwenprogrammering.

Kijkers missen Animal Planet
Kijkers via onder meer analoge kabeltv en Digitenne moeten Animal Planet vanaf nu vrijwel helemaal missen. Animal Planet was vanaf de introductie in Nederland een zeer gewaardeerde zender vanwege de inhoud van de programmering. Discovery Networks besloot om in 2011 TLC in de avonduren op het kanaal van Animal Planet te gaan uitzenden en dat leidde in eerste instantie niet tot positieve reacties van liefhebbers van Animal Planet. TLC heeft de uitzendslots nu geheel overgenomen, maar brengt nog drie uur Animal Planet-programmering per dag: op werkdagen van 12.00 uur tot 15.00 uur en in het weekend van 06.00 uur tot 09.00 uur. In dit blok worden de programma's uitgezonden die aansluiten bij de vrouwelijke doelgroep.

Niet in HD bij CanalDigitaal
Animal Planet blijft bij diverse aanbieders, zoals onder meer het digitaal HD-pakket van Caiway, Ziggo en UPC 24 uur beschikbaar als HD kanaal in aanvullende pakketten. Satellietkijkers bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen kunnen sinds 8 januari ook weer 24 uur Animal Planet ontvangen, wat sinds juni 2011 niet meer mogelijk was. Animal Planet vervangt daar wel Discovery Science en is alleen in de SD-norm te ontvangen.Animal Planet is geheel Nederlands ondertiteld. Animal Planet HD zendt wel via de satelliet uit, ook met een Nederlands ondertitelde aanvoer, maar dit geschiedt via de Thor satelliet op 0.8 graden west en dat signaal is niet voor particuliere kijkers bestemd. De eigenaren van CanalDigitaal hebben momenteel geen overeenkomst met Discovery Networks om het HD-signaal van Animal Planet door te geven.