Lance Armstrong op biechtstoel bij Oprah Winfrey


Oud-wielrenner en dopingzondaar Lance Armstrong gebruikt Amerikaanse tv-zender van Oprah Winfrey om te reageren op zijn vermeende dopinggebruik. Het interview wordt op donderdag 17 januari uitgezonden.

In Nederland is de Amerikaanse tv-zender OWN – dat een afkorting van Oprah Winfrey Network is – niet te bekijken. In Nederland en België zouden enkele tv-zenders wel interesse hebben om het interview met Lance Armstrong uit te zenden. In ieder geval kan men via de internetsite oprah.com wel naar het interview dat Oprah Winfrey met de wielrenner – dat in het huis van Lance Armstrong in de Texaanse stad Austin plaatsvindt – kijken.

Oprah mag Lance alles vragen
TV-zender OWN heeft laten weten dat het om een openhartig interview gaat waarin Oprah Winfrey alles aan Lance Armstrong mag vragen. In het interview gaat Armstrong in ieder geval in op het vermeende dopingschandaal, de beschuldigingen van valsspelen en het gebruik van prestatiebevorderende middelen tijdens zijn wielercarrière. Het is onduidelijk of de opname inmiddels hebben plaatsgevonden.


Armstrong geeft dopinggebruik toe
Amerikaanse bronnen beweren echter nu al dat Lance Armstrong zijn dopinggebruik in het eerste interview dat de wielrenner na het vernietigende rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA geeft, gaat toegeven. Armstrong heeft tot nu toe altijd ontkend iets met doping te maken te hebben.


Geschreven door: Jarco Kriek