Uitreiking Golden Globe Awards live op betaalzender HBO


Voor de eerste keer in de Nederlandse tv-geschiedenis is de uitreiking van de Golden Globe Awards in Nederland live te volgen. De 70-ste uitreiking is via betaalkanaal HBO te zien.

Het Amerikaanse mediabedrijf Home Box Office mede-eigenaar van HBO Nederland maakt tijdens deze belangrijkste verkiezing van beste tv-series en films kan op diverse Golden Globe Awards. HBO heeft maar liefst 17 nominaties in bezit. Dit onder meer voor de tv-series Girls, Boardwalk Empire, The Newsroom en Veep. Ook de films Game Change, Hemingway & Gellhorn en The Girl zijn genomineerd.

Uitreiking reclamevrij
De live-uitzending van de Golden Globe Awards wordt in de nacht van zondag op maandag 14 januari, tussen 2:00 en 5:00 uur via het hoofdkanaal van HBO uitgezonden. De Amerikaanse reclame-onderbrekingen worden opgevuld met het logo van de Golden Globe Awards omdat het betaalkanaal HBO reclamevrije tv aan haar abonnees heeft beloofd. Bij de live-uitzending is geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar. De 120 minuten durende samenvatting die op dinsdag 15 januari om 20:30 uur op HBO 2 te zien is, bevat wel Nederlandse ondertiteling.


Geschreven door: Jarco Kriek