Vivacious Lady
09:50 - 11:20 op BBC2
Komedie (1938) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (1351 stemmen)
Met Ginger Rogers, James Stewart, James Ellison e.aHij verstoort haar optreden in de nachtclub. Ze gaan een avond uit en de volgende dag zijn ze getrouwd en op weg naar zijn ouders. Vader is de directeur van de Universiteit waar hij lesgeeft en hij heeft moeilijkheden het nieuws van zijn huwelijk te verkondigen.


Magic Town
11:20 - 13:00 op BBC2
Komedie (1947) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (385 stemmen)
Met James Stewart, Jane Wyman, Kent Smith e.aEnqueteur Rip Smith komt erachter dat het stadje Grandview een perfecte weergave is van de opinies in het gehele land. De ideale plek om met minimale inspanning een maximaal resultaat te behalen.


A Memory in My Heart
20:30 - 22:20 op RTL8
Drama (1999) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (241 stemmen)
Met Jane Seymour, Bruce Davison, A Martinez e.aRebecca is gelukkig getrouwd met Joe. Haar enige probleem is dat ze zich niets kan herinneren van haar leven voordat ze uit haar coma kwam, 8 jaar geleden. Op een dag wordt ze door een vreemde vrouw aangesproken als Abbie.


The X Files: I Want to Believe
20:30 - 22:35 op RTL7
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (52608 stemmen)
Met David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet e.aScully en Mulder onderzoeken de verdwijning van een groep vrouwen; dit leidt hen naar een bizar en geheim medisch experiment .


Big Momma's House
20:30 - 22:30 op Veronica
Actie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 4.7 (16585 stemmen)
Met Martin Lawrence, Nia Long, Paul Giamatti e.aFBI-agent Malcolm gaat undercover om een bankrover te kunnen pakken. Hij moet zich vermommen om het vertrouwen te winnen van het vriendinnetje van de bankrover. Hij transformeert zichzelf in een dikke oudere dame: Big Momma.


De gelukkige huisvrouw
20:30 - 22:35 op RTL4
Komedie (2010) uit Nederland
IMDB-rating: 6.7 (1179 stemmen)
Met Carice van Houten, Waldemar Torenstra, Annemieke Bakker e.aLea Meyer is gelukkig: man Harry adoreert haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea’s leven is perfect totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea’s onverslaanbare humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen. Aanvankelijk steekt ze de draak met de psychiater, de therapie en met ‘de gekken’ om haar heen. Maar gaandeweg ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, onder haar onaflaatbare poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt. Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pikken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.


25 degrés en hiver
21:00 - 22:35 op TV5
Komedie (2004) uit België
IMDB-rating: 7.1 (197 stemmen)
Met Carmen Maura, Jacques Gamblin, Ingeborga Dapkunaite e.aHet is 12 januari en het wordt een uitzonderlijk warme dag in de Belgische hoofdstad. Een wagen met daarop het logo van een reisbureau, snelt over de autoweg. In de wagen zitten vier mensen, één man en drie vrouwen... Miguel, zijn veel te nieuwsgierige dochter, zijn overbezorgde moeder, en een jonge Oekraïense immigrante die erin geslaagd was de grens over te steken en op zoek is naar haar echtgenoot in België. Samen rijden ze hun lot tegemoet. Een explosieve mix op een hete dag in de winter...


The Wrestler
22:30 - 00:15 op NED3
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 8 (172865 stemmen)
Met Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood e.aThe Wrestler vertelt het verhaal van Randy "The Ram" Robinson, een professioneel worstelaar die inmiddels met pensioen is. Hij stapt opnieuw in de ring en baant zich een weg in het onafhankelijke circuit. Randy wil nog één keer een grote finale worstelen tegen zijn voormalige rivaal.


The Yes Men Fix the World
23:00 - 00:29 op NED2
Documentaire (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.5 (3056 stemmen)
Met Reggie Watts, Mike Bonanno, Andy Bichlbaum e.aTwee goed uitziende mannen van een jaar of veertig, strak in het pak. Het zijn linkse activisten, maar ze doen zich voor als woordvoerders van grote bedrijven. In die hoedanigheid weten ze telkens weer met een 'hoax' het nieuws te halen. Bijvoorbeeld wanneer zij namens Dow Chemical op het BBC News vertellen dat nu eindelijk compensatie zal worden geboden voor de duizenden slachtoffers van het gaslek in Bophal (India). Het is een uur lang wereldnieuws, totdat het bericht wordt ontkracht door het bedrijf zelf. Maar het is niet voor niets geweest, want even hebben ze de wereld laten zien hoe het ook kan. Als de wil er maar is...


Cave of Forgotten Dreams
23:10 - 00:40 op Canvas
Documentaire (2010) uit Canada
IMDB-rating: 7.4 (5205 stemmen)
Met Werner Herzog, Jean Clottes, Julien Monney e.aRegisseur Werner Herzog reist opnieuw voorbij de grenzen van een bijzondere plaats. Ondanks vele restricties en technische complicaties filmde hij met speciaal ontworpen 3D-camera's voor het eerst de grotten bij het Franse Chauvet. Hier werden in 1994 de oudste grotschilderingen ter wereld ontdekt. In Cave of Forgotten Dreams toont Herzog een ondergrondse wereld met honderden, 32.000 jaar oude kunstwerken. Bij fakkellicht komen de tekeningen van paarden, vee en leeuwen een ogenblik tot leven. Herzog filosofeert daarbij over kunst en kunstenaars uit de oude steentijd, over de oerwens te communiceren en de wereld te verbeelden, over evolutie en onze plaats daarin en uiteindelijk over wat het betekent mens te zijn.