SBS6 komt vaak met een nieuw tv-programma wat in andere landen een groot succes is geworden. Of dat in Nederland ook lukt is de vraag. Vanaf 14 januari start de tv-zender op de vooravond met Beschuldigd. In de nieuwe scripted reality serie Beschuldigd wordt per aflevering één verhaal nagespeeld van mensen die te maken hebben gehad met een beschuldiging.

Aflevering één
In aflevering één van Beschuldigd volgen we Jessica die op het punt staat in het huwelijk te treden met Ahmed. Dan staat er ineens een vrouw voor de deur die beweert zwanger te zijn van Jessica’s verloofde. Een paar dagen later wordt de vrouw vermoord aangetroffen. Ahmed wordt gearresteerd op verdenking van moord. Jessica gaat zelf ook op onderzoek uit. Heeft Ahmed het gedaan?

In Beschuldigd wordt elke aflevering een gezinslid gevolgd die vertelt over de situatie in het gezin, nadat één van de gezinsleden is beschuldigd van een misdrijf. Een man wordt verdacht van een crimineel dubbelleven, hoe gaat zijn vrouw hiermee om? Hoe trekt zij haar conclusies? En wat is de uitkomst van het onderzoek? Beschuldigd blijft tot de laatste minuut spannend, want pas aan het einde van elke aflevering wordt bekend gemaakt of de verdachte werkelijk schuldig is of niet. Het zijn allemaal verhalen die vanaf 14 januari iedere werkavond te zien zijn op het vroege tijdstip 18.00 uur bij SBS6.

Scripted Reality
Beschuldigd is scripted reality. Het wordt gemaakt als reality, maar het verhaal wordt nagespeeld op dusdanige wijze dat het zeer geloofwaardig en pakkend is. De hoofdpersonen zijn acteurs die het verhaal op zeer realistische wijze naspelen. In Nederland is deze vorm van televisie in 2012 door Net5 geïntroduceerd. De series Achter Gesloten Deuren en Dokters zijn volgens SBS6 "een groot succes" gebleken. In iedere aflevering staat een waar gebeurd verhaal centraal. [Radio.NL]