Gedwongen ontslagen bij Vodafone Nederland

Vodafone Nederland gaat krimpen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekend gemaakt. Klantenservice en het winkelpersoneel worden ontzien, maar andere afdelingen moeten inleveren.

Gedwongen ontslagen zijn niet te vermijden, laat Vodafone weten. De ondernemingsraad is nog niet akkoord, maar ziet de noodzaak ervan in. Hoeveel er bezuinigd gaat worden is nog niet volledig duidelijk. De plannen worden voor het einde van dit boekjaar (maart 2013) voltooid . Aangezien Vodafone zijn serviceniveau hoog wil houden, zal de focus van deze besparingen voornamelijk liggen op de onderdelen zonder direct klantcontact, zo laat het bedrijf vandaag weten.

Reden van de inkrimping is het economisch klimaat in Nederland dat volgens Vodafone ‘voorlopig zwaar blijft’. Ook zien alle telecombedrijven hun inkomsten onder druk staan door veranderend belgedrag.

De 1,3 miljard euro die Vodafone voor de frequenties heeft betaald lijkt niet van invloed te zijn geweest. November 2012 werd al bekend dat Vodafone Group zou gaan bezuinigen op de Europese afdelingen.

Vodafone heeft in Nederland 2800 werknemers, verspreid over Maastricht en Amsterdam.

Ook elders worden maatregelen genomen. In Australië krijgen prepaid klanten van Vodafone niet gratis meer toegang tot sociale media als Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube. Ook moeten ze aanzienlijk meer voor dataverkeer betalen. Vodafone zegt dat het extra kosten maakt voor het onderhoud van het netwerk. Prepaid klanten hebben woedend gereageerd.