Intel belooft goedkopere touchscreen ultrabooks in 2013

Intel heeft een nieuwe zuinige core-processor ontwikkeld voor ultrabooks and belooft dat de prijs van ultrabooks met touchscreen aan het einde van het jaar verkrijgbaar zijn vanaf 599 dollar.

Ultrabooks combineren de draagbaarheid van een netbook met de kracht van een volledige laptop. Maar het beste van twee werelden zorgt ook voor een pittiger prijskaartje waardoor de ultrabook nog niet echt doorbreekt.

De nieuwe processor van Intel verstookt slechts 7 watt en maakt dunnere ultrabooks mogelijk met een langere accuduur. Acer en Lenovo zullen de komende maanden al met ultrabooks komen die gebruikmaken van deze zuinigere processor: Acer met een Aspire met afneembaar scherm en Lenovo met de IdeaPad Yoga 11S.4th generation Core-processors

Aan het einde van het jaar kunnen we alweer de 4e generatie core-processors verwachten (codenaam Haswell) die nog grotere verbeteringen brengen. Intel heeft een referentiemodel van een ultrabook ontwikkeld met 11,6-inch scherm dat losgekoppeld kan worden van het toetsenbord en als tablet gebruikt kan worden (10mm dik) met een accuduur van 10 uur (13 uur met toetsenbord).

Dergelijke ‘convertibles’ zullen volgens Intel een prijskaartje gaan krijgen van 799-899 dollar. In Europa kunnen we doorgaans het dollarteken vervangen door een euroteken voor de Europese prijzen. Ook moeten alle ultrabooks met een vierde generatie processor een touchscreen hebben anders mogen ze zichzelf geen ultrabook noemen. Ook moeten deze ultrabook de Wireless Display-standaard van Intel ondersteunen. Daarmee kan content van de ultrabook worden afgespeeld op een tv-scherm.

[Via: Computerworld]