Samsung heeft de Galaxy S II van een update voorzien in de vorm van de Galaxy S II Plus waardoor het nu extra opties heeft zoals we die terugvinden in de S III.

Het is niet de eerste keer dat Samsung een plus-versie uitbrengt van een populair toestel. Zo kwam er eerder ook al een plus-versie van de Galaxy S en dat was een groot succes. Net als de Samsung Galaxy S III heeft de S II Plus een interface die geļnspireerd is door de natuur. Dit moet resulteren in een intuļtieve werking van het toestel. Zo zorgt het naar het oor brengen van het toestel ervoor dat je belt en detecteert Smart Stay of de gebruiker nog naar het scherm kijkt of dat het uit kan om energie te besparen.

Ook draait de Samsung Galaxy S II Plus standaard al op Android 4.1.2 (Jelly Bean). Gebruikers van de huidige Galaxy S II mogen binnenkort ook een update verwachten naar 4.1.2.Samsung Galaxy S II hardware-specificaties

Het toestel komt in dezelfde kleuren uit als de S III, blauw en wit en ziet er verder ook identiek uit aan de Samsung S II. Wat hardware betreft zijn de verschillen ook vrijwel gelijk:

1,2 GHz dual-core processor, 4,3” WVGA Super AMOLED scherm met 480x800 pixels, 8MP camera achterzijde en 2 MP camera aan de voorzijde. 8 GB opslag (16 GB bij de gewone Galaxy S II) en 1 GB RAM. Via microSD is de opslag uit te breiden naar 64 GB, bij de gewone S II is dat maximaal 32GB. De camera komt uit in een versie met en zonder NFC. De Plus-versie is 5 gram zwaarder en Of het toestel in Nederland/Belgiė uitkomt en wat het gaat kosten, is niet bekend.

[Via: Androidworld]