Badman's Territory
09:50 - 11:25 op BBC2
Actie (1946) uit Amerika
IMDB-rating: 6.4 (266 stemmen)
Met Randolph Scott, George 'Gabby' Hayes, Ann Richards e.aHet plaatsje Quinto heeft al jaren geen sheriff meer en is voor vele bandieten de perfecte plek om te verblijven. Na een vuurgevecht komt de Jesse Gang terecht in het stadje, gevolgd door een sheriff die de rust wil doen terugkeren.


Bombardier
11:25 - 13:00 op BBC2
Drama (1943) uit Amerika
IMDB-rating: 6.1 (265 stemmen)
Met Eugene L. Eubank, Pat O'Brien, Randolph Scott e.aMajoor Chuck David werkt voor het Amerikaanse leger en wordt aangewezen om aspirant-bombardeurs te leiden. Terwijl hij deze soldaten alles leert wat er te weten valt op het vlak van bombardementen, hebben ze zo ook hun eigen problemen.


Catfish
20:25 - 21:55 op NED2
Documentaire (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (17281 stemmen)
Met Megan Faccio, Melody C. Roscher, Ariel Schulman e.aDe film gaat over de 24-jarige fotograaf Nev, uit New York. Hij heeft geen idee waar hij aan begint als Abby, een 8-jarig meisje uit Michigan, contact met hem zoekt om toestemming te vragen dat ze ťťn van zijn foto's mag schilderen. Wanneer Nev het merkwaardige schilderij ontvangt, begint hij een vriendschap en correspondeert hij met de familie van Abby. Wanneer Nev dan een cyber-romance begint met Megan, de aantrekkelijke oudere zus van Abby, beginnen dingen pas echt interessant te worden. Aangespoord door een aantal schrikbarende openbaringen over Megan, gaat Nev samen met zijn vrienden op reis, op zoek naar Megan en op zoek naar de waarheid.


Twins
20:30 - 22:40 op RTL7
Komedie (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (26756 stemmen)
Met Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Kelly Preston e.aJulius en Vincent zijn het resultaat van een experiment waarin is geprobeerd het perfecte kind te klonen. Julius was gepland en is uitgegroeid tot een atletisch persoon terwijl Vincent een ongelukje was en totaal niet op zijn broer lijkt. Ze zijn echter niet van elkaars bestaan op de hoogte.


Con Air
20:30 - 22:50 op SBS6
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (58468 stemmen)
Met Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich e.aTijdens het transport van zware criminelen naar een andere gevangenis wordt het vliegtuig gekaapt. Aan boord bevindt zich een gevangene die net is vrijgelaten en op weg is naar huis.


Hot Tub Time Machine
20:30 - 22:35 op RTL5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (82266 stemmen)
Met John Cusack, Clark Duke, Craig Robinson e.aDe film verhaalt over drie vrienden - gespeeld door John Cusack, Rob Corddry en Craig Robinson - die tijdens hun skivakantie dronken in slaap vallen in een warm bad, en op magische wijze terug gestuurd worden naar het jaar 1987.


The Illusionist
22:30 - 00:15 op NED3
Drama (2006) uit TsjechiŽ
IMDB-rating: 7.7 (66295 stemmen)
Met Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel e.aIn het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.


Wall Street
22:35 - 01:10 op RTL5
Misdaad (1987) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (24150 stemmen)
Met Charlie Sheen, Tamara Tunie, Franklin Cover e.aBud Fox is een ambitieuze effectenmakelaar bij een groot kantoor op Wall Street. De nerveuze, pientere jongeman is nog maar twee jaar afgestudeerd, maar het is zijn ambitie zo vlug mogelijk deel uit te maken van de absolute financiŽle top van New York. Zijn kruiwagen is de gehaaide beroepsspeculant Gordon Gekko. Bud denkt via de gewiekste speculant Gordon Gekko de perfecte manier naar de top te hebben gevonden.


2 Days in Paris
22:40 - 00:15 op Canvas
Komedie (2007) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7 (7394 stemmen)
Met Adam Goldberg, Julie Delpy, Daniel BrŁhl e.aNa een romantische vakantie in VenetiŽ brengen Marion en hyperneuroot Jack, voor ze terugvliegen naar New York, twee dagen door in het appartement van haar ouders in Parijs. Jack heeft het zwaar; als rechtgeaard Amerikaan spreekt hij geen woord over de grens, hij is bang voor aanslagen en schrikt van Marions vrijgevochten, kritische ouders. Bovendien flirt zijn vriendin met haar exen die overal opduiken. De verschillen tussen de twee geliefden (en hun vaderlanden) leveren een stroom aan geestige dialogen en spitsvondige grappen op.


The Manchurian Candidate
23:15 - 01:20 op Eén
Drama (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (29048 stemmen)
Met Jeffrey Wright, Pablo Schreiber, Anthony Mackie e.aNadat Sgt. Raymond Shaw, zoon van de machtige senator Eleanor Shaw, als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peleton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Majoor Bennett Marco besluit Sgt. Shaw's bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?


Deep Rising
23:40 - 01:45 op SBS6
Actie (1998) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (9629 stemmen)
Met Treat Williams, Famke Janssen, Anthony Heald e.aEen bende piraten entert een luxe cruiseschip om de aanwezige passagiers te beroven van hun bezittingen. Deze blijken echter allemaal te zijn afgeslacht, en de verantwoordelijke lijkt zich nog op het schip te bevinden.


La reine et le cardinal
23:55 - 01:35 op TV5
Historisch (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (48 stemmen)
Met Philippe Torreton, Alessandra Martines, Marc Citti e.aDe kardinaal van Richelieu sterft in 1642 en enkele maanden later wordt hij gevolgd door Koning Lodewijk XIII. Na de dood van de koning, wordt Koningin Anne bestuurster van het Koninkrijk. Ze vertrouwt de post van Eerste Minister toe aan Mazarin, een bekende van Richelieu. Net als de overleden kardinaal, heeft men een hekel aan Mazarin aan het hof, onder wie velen uit zijn op macht en wraak. Ze hadden gehoopt dat door de dood van de kardinaal diegenen die uit de gratie waren gevallen hun macht zouden herwinnen. Tot de verbazing van iedereen, houdt Anne Mazarin aan haar zijde. Er ontstaat een oprechte liefde tussen de Koningin en de kardinaalÖ


The Village
00:25 - 02:05 op BBC1
Mystery (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.6 (70181 stemmen)
Met Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody e.aDe film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...