Gemiddeld 1 miljoen mensen hebben in 2012 dagelijks naar EenVandaag gekeken. Met een gemiddeld marktaandeel van 26,2 % is dit een record voor het dagelijkse actualiteitenprogramma. Dit maakt EenVandaag het best bekeken actualiteitenprogramma op de Nederlandse televisie in 2012. EenVandaag begon in het najaar van 2006 op Nederland 1 en heeft nooit eerder zo’n hoog jaargemiddelde behaald in kijkersaantallen.

Hoofdredacteur Jan Kriek: "We zijn zeer verheugd over de mooie kijkcijfers en doen er alles aan om deze stijgende lijn vast te houden. Met onthullende reportages zoals het 'voicemailschandaal' (waarbij voicemails van bewindslieden simpelweg konden worden afgeluisterd) waarmee EenVandaag de Nederlandse journalistieke prijs ‘De Tegel’ heeft gewonnen, zetten we ons programma steeds meer op de kaart. Met ons EenVandaag Opiniepanel met meer dan 45.000 leden blijven we in contact met onze kijkers en weten we wat hen beroert.

Best bekeken uitzending 2012
De best bekeken uitzending van de dagelijkse actualiteitenrubriek van Avro en Tros op Nederland 1 van 2012 was op maandag 19 november en trok 1.771.000 kijkers met een marktaandeel van 32,8% . De uitzending tussen 18.15 en 18.45 uur ging over de grote doorbraak in de moord op Marianne Vaatstra. Na dertien jaar werd een verdachte gevonden dankzij het DNA-verwantschaponderzoek dat eerder in 2012 werd gestart.

Verder waren er het afgelopen jaar tijdens de verkiezingscampagne scherpe interviews met politieke leiders, bracht EenVandaag indrukwekkende reportages rondom de Amerikaanse verkiezingen en berichtte het programma over spraakmakende zaken zoals de corrupte agent in Kekerdom en het schandaal rondom het Rotterdamse chemieconcern Odfjell. EenVandaag wordt gepresenteerd door Pieter Jan Hagens en Bas van Werven. [Radio.NL]