Hilversum heeft tv-presentator Han Peekel terecht voor het verkrijgen van een koninklijke onderscheiding voorgedragen. Hierover was in de media een ophef over ontstaan.

Het Kapittel voor de Civiele Orden, dat de regering adviseert over de toekenning van lintjes heeft dit bekend gemaakt. De ophef ontstond omdat Han Peekel in de jaren 80 is veroordeeld voor belastingfraude. Om een lintje te kunnen krijgen moet iemand van onbesproken gedrag zijn. Om dit te bepalen zijn er diverse regels opgesteld. Na onderzoek blijkt dat de gemeente Hilversum in de procedure met betrekking tot de koninklijke onderscheiding van Peekel correct en zorgvuldig heeft gehandeld.
Ophef vervelend, lintje terecht
Burgemeester Pieter Broertjes van mediastad Hilversum zegt de ophef over het lintje vervelend te vinden. Het is volgens Broertjes meer dan terecht dat Han Peekel werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Peekel is het boegbeeld van het instituut voor Beeld en Geluid, dat op het Mediapark in Hilversum is gevestigd. Ook is hij de man achter het publiek digitaal themakanaal Best24 en heeft hij zijn sporen als tv-producent meer dan verdiend.