The Hitch-Hiker
07:00 - 08:15 op BBC2
Drama (1953) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (1126 stemmen)
Met Edmond O'Brien, Frank Lovejoy, William Talman e.aTwee vrienden die gaan vissen nemen een lifter mee die een seriemoordenaar op de vlucht blijkt te zijn. Hij wil naar Mexico en de spanning loopt op wanneer het drietal de bestemming nadert.


On Dangerous Ground
08:15 - 09:35 op BBC2
Misdaad (1952) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (1144 stemmen)
Met Ida Lupino, Robert Ryan, Ward Bond e.aDe keiharde agent Jim Wilson moet op het platteland de moord op een jong meisje onderzoeken en maakt zo kennis met de blinde Mary Malden. Maar haar broer is de hoofdverdachte.


Armored Car Robbery
09:35 - 10:40 op BBC2
Actie (1950) uit Amerika
IMDB-rating: 6.9 (420 stemmen)
Met Charles McGraw, Adele Jergens, William Talman e.aTijdens een brutale overval door de bende van Purvus werd een politieman doodgeschoten. Enkele leden van de bende worden aangehouden, maar Purvus zelf is de politie steeds te snel af. Inspecteur Cordell is echter vasbesloten zijn vermoorde collega te wreken...


"Dinotopia"
14:05 - 16:05 op Eén
Avontuur (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.1 (1645 stemmen)
Met Tyron Leitso, David Thewlis, Wentworth Miller e.aDe twee broers Karl en David vechten constant om de aandacht van hun vader. Op weg naar een vakantiebestemming komt hun vliegtuig in een onverwachte storm terecht, waardoor het toestel neerstort op de kust van Dinotopia, een fantastisch verloren continent waar mensen en dinosaurussen vreedzaam samenleven. Anders dan de dinosaurussen uit de prehistorie, kunnen ze in Dinotopia praten en werken met hun menselijke medebewoners. Maar Dinotopia is een ook plek waar vleesetende dinosaurussen wonen en een groot aantal schurken leeft. Karl en David arriveren op een kritiek moment in de geschiedenis van dit verloren continent. De zonnestenen, die Dinotopia levenskracht geven, zijn op mysterieuze wijze verdwenen en een duistere gevaarlijke kracht bedreigt de harmonie.


Met Scott naar de Zuidpool
14:15 - 16:00 op BBC2
Actie (1948) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (678 stemmen)
Met John Mills, Diana Churchill, Harold Warrender e.aToen de expeditie naar de Zuidpool van kapitein Robert Falcon Scott in 1912 na veel ontberingen op Antarctica aankwam, trof men daar de Noorse vlag al aan. Tijdens de terugtocht volgde nog meer rampspoed.


Wickie en de Schat van de Goden
15:30 - 16:55 op NED3
Actie (2011) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.7 (335 stemmen)
Met Jonas Hämmerle, Waldemar Kobus, Valeria Eisenbart e.aWanneer wordt de kleine Wickie nu eindelijk een echte Viking? Deze vraag laat zijn vader Halvar geen ogenblik met rust. Maar als de verschrikkelijke Sven de hoofdman van Flake ontvoert, kan Wickie zich onverwachts bewijzen. Als plaatsvervangende hoofdman leidt hij de 'sterke mannen' en krijgt hij steun van de onverschrokken Svenja. Zij zetten koers uit naar de Kaap der Angsten, om Halvar uit Sven's burcht te bevrijden. Maar het grootste probleem voor de Vikingen moet nog komen. Op een stormachtige zee, tropische stranden met Walkuren en door gevaarlijke ijsvelden, vechten zij zich een weg naar een geheime locatie. Het oord waar ook de schat van de legendarische goden verstopt zit. De verschrikkelijke Sven zet alles op alles om deze te krijgen. Alleen Wickie kan hem stoppen, met behulp van zijn slimme ideeën.


Altiplano
15:40 - 17:30 op Canvas
Drama (2009) uit België
IMDB-rating: 6.5 (423 stemmen)
Met Magaly Solier, Jasmin Tabatabai, Olivier Gourmet e.aIn het afgelegen bergdorp Turubamba in de Peruaanse Andes verliest Saturnina haar prille geliefde Ignacio aan het door het kwik vergiftigde water uit de rivier. Aan de andere kant van de wereld in Bagdad heeft de Iraans-Belgische oorlogsfotografe Grace de meest traumatisch ervaring in haar carrière. Zij keert onverwijld terug naar België en staakt haar beroep. Door een tragische samenloop van omstandigheden verliest ook zij haar man Max in de nabijheid van Turubamba. Altiplano volgt het broze spoor van het lot en de uiteindelijke zielsverwantheid tussen de twee vrouwen.


Flodder in Amerika!
20:00 - 22:30 op RTL7
Komedie (1992) uit Nederland
IMDB-rating: 4.8 (1242 stemmen)
Met Huub Stapel, Nelly Frijda, René van 't Hof e.aDe familie Flodder woont nog steeds in de bouwval van de nette buurt, en omdat de gemeente ze graag kwijt wil, worden ze ingezet bij een uitwisselingsprogramma met Amerika. Kun je dat Amerika wel aandoen?


Wall Street: Money Never Sleeps
20:00 - 22:40 op RTL5
Drama (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (51755 stemmen)
Met Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin e.aEen gluiperige beleggingsfonds manager (Brolin) is verantwoordelijk is voor de dood van de vader van een jonge marktdeelnemer (Shia LaBeouf). Dit is de verloofde van de dochter van de onlangs vrijgelaten Gordon Gekko (Michael Douglas). Deze probeert zijn band met dochterlief te herstellen en besluit zijn toekomstige schoonzoon te helpen, door wraak te nemen op zijn vaders moordenaar.


Beethoven
20:00 - 21:45 op RTL8
Komedie (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (9817 stemmen)
Met Charles Grodin, Bonnie Hunt, Dean Jones e.aDe kleine schattige sint-bernardshond Beethoven wordt als puppy gestolen, en de Newtons nemen hem op. Hij wordt enorm groot en richt de bij zijn formaat passende ravage aan, maar blijft lief en behulpzaam. Een dierenarts wil experimenten uitvoeren en heeft daar honden voor nodig; Beethoven staat op zijn lijst.


Wimbledon
21:45 - 23:45 op RTL8
Komedie (2004) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.4 (16645 stemmen)
Met Kirsten Dunst, Paul Bettany, Kyle Hyde e.aPeter Colt is een tennisser die het niet meer heeft, steeds verder zakt hij op de ranglijst en hij bereikt zelfs het dieptepunt als hij op de 119e plaats komt te staan. Gelukkig voor hem komt hij de jonge, mooie gemotiveerde Lizzie Bradbury tegen die hem wel kan motiveren om nog eenmaal een grote prestatie te leveren tijdens Wimbledon.


The Disappearance of Alice Creed
21:50 - 23:55 op NET5
Misdaad (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (11577 stemmen)
Met Martin Compston, Eddie Marsan, Gemma Arterton e.aWe zien hoe twee mannen een flat verbouwen, een bestelbus stelen en gereedschap verzamelen. Kalm vervolgen ze hun praktijken, maar al snel blijkt dat ze een sinister plan hebben. Gewapend en vermomd ontvoeren ze een jonge vrouw van de straat en binden haar vast op een bed in de flat...


Inglourious Basterds
22:00 - 01:00 op Veronica
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 8.3 (381304 stemmen)
Met Brad Pitt, Diane Kruger, Mélanie Laurent e.aIn het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, is een joodse groep soldaten, onder leiding van Lt. Aldo Raine bezig met het organiseren van wraakaanvallen op de nazi's. De groep die bij de vijand bekend staat als ´The Basterds´, moet angst zaaien door de nazi's op brute wijze te vermoorden. Ze stuiten op Shosanna Dreyfus en geheim agent Bridget Von Hammersmark, waarmee ze samen een missie zullen ondernemen om de leiders van het Derde Rijk uit te schakelen.


The Skeleton Key
22:40 - 00:45 op RTL5
Drama (2005) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (22725 stemmen)
Met Kate Hudson, Gena Rowlands, John Hurt e.aVerpleegster Caroline (Kate Hudson) verzorgt een oude vrouw en haar zeer zieke man. Ze wonen in een oud herenhuis en ze houden er vreemde gewoonten op na. Wanneer Caroline een loper krijgt van de vrouw des huizes, komt ze er al snel achter dat 1 deur in het huis niet te openen is...


Oranges and Sunshine
22:45 - 00:25 op BBC2
Drama (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7 (1839 stemmen)
Met Hugo Weaving, Emily Watson, David Wenham e.aOranges and Sunshine vertelt het verhaal van Margaret Humphreys, een maatschappelijk werkster uit Nottingham, die één van de grootste maatschappelijke schandalen uit de recente geschiedenis onthulde: de georganiseerde deportatie van kinderen uit het Verenigd Koninkrijk naar Australië. Bijna helemaal in haar eentje, tegen alle waarschijnlijkheid in en met gevaar voor eigen lijf en goed heeft Margaret duizenden families opnieuw samengebracht, de autoriteiten aan de kaak gesteld en een buitengewone gerechtelijke dwaling wereldwijd onder de aandacht gebracht.


Stella
23:20 - 01:00 op Canvas
Drama (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.1 (848 stemmen)
Met Léora Barbara, Mélissa Rodriguez, Laëtitia Guerard e.aStella Vlaminck groeit op in een café in Parijs. Ze is het kneusje van de klas, maar dank zij de invloed van Gladys, dochter van Argentijnse immigranten, wordt ze zich bewust van haar eigenwaarde. Maar of volwassenen daar respect voor hebben?


Breakdown
23:55 - 01:50 op NET5
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (13200 stemmen)
Met Kurt Russell, J.T. Walsh, Kathleen Quinlan e.aWanneer Jeff en zijn vrouw Amy verhuizen van Boston naar San Diego, stranden zij met autopech in de woestijn. Een trucker schiet hen te hulp en biedt Amy een lift naar het dichtstbijzijnde restaurant om een monteur te bellen. Als Jeff de auto toch zelf weer aan de praat krijgt, rijdt hij naar het restaurant om zijn vrouw op te halen. Wanneer blijkt dat zij daar nooit is aangekomen, begint de ontredderde Jeff een wanhopige zoektocht naar zijn vrouw en ontdekt dat hij een pion is in een smerig complot.


Tuya de hun shi
00:05 - 01:37 op NED2
Drama (2006) uit China
IMDB-rating: 7.3 (700 stemmen)
Met Yu Nan, Bater, Sen'ge e.aTuya woont in Mongolië met haar verlamde man en twee kinderen. Ze runt het hele huishouden alleen. Omwille van haar zwakke gezondheid moet ze van de dokter zoveel mogelijk rusten. Noodgedwongen beslist Tuya te scheiden en op zoek te gaan naar een nieuwe man. Haar enige voorwaarde is dat de aanstaande bruidegom haar hele gezin moet onderhouden, ook haar eerste echtgenoot. Een aantal pretendenten waagt toch hun kans..


Sugarhouse
01:15 - 02:45 op BBC2
Misdaad (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (509 stemmen)
Met Steven Mackintosh, Ashley Walters, Andy Serkis e.aTom is een jongen van de middenklasse wiens leven op een breekpunt is beland. D is een jonge junk, slim, geestig en wanhopig. Tom zit volledig in de put wanneer hij in het verlaten pakhuis van D een wapen probeert te kopen van deze energieke, vluchtige drugverslaafde. De twee beginnen aan een dodelijk kat-en-muis spel.