Radio Noordzee International (RNI) was een zeezender die begin jaren 70 in de ether was. Eén van de programma's was de Radio Noordzee Top 50, een hitlijst die via de platenzaken werd verspreid.

De afgelopen drie jaar zijn, na een inventarisatieronde onder hitlijstenverzamelaars, alle originele gedrukte exemplaren van de Radio Noordzee Top 50 gescand. Toen is ook het idee ontstaan om het resultaat te bundelen in een boek. Het bevat naast de 180 gedrukte exemplaren ook de eerste vier lijsten en de 32 playlists zoals deze zijn gepubliceerd in de het blad Pop Telescoop.

De eerste Top 50 van 6 maart 1971, die door Willem van Kooten werd gepresenteerd, is nooit gepubliceerd maar voor dit boek gereconstrueerd op basis van de twee omliggende lijsten, namelijk die van 28 februari en 13 maart 1971. Ook de jaarlijkse Top 100's, die op Tweede Kerstdag werden uitgezonden, komen in het boek aan bod.

Het werk is gepubliceerd op A3 formaat omdat de samenstellers geen afbreuk willen doen aan de originele vorm van de gedrukte exemplaren. De hitlijsten werden op crèmekleurig papier geprint. De voor- en achterkant komen naast elkaar op één bladzijde.

De Top 50, de Troef 20 met de Treiterschijven en Kanskaarten van de DJ's en de LP van de week geven het muzikale beeld in een oogopslag weer. Het geheel is voorzien van een harde kaft. Er worden ook enkele pagina's besteed aan de gedrukte exemplaren, de presentatoren en de uitzendingen van de lijsten. Het voorwoord is van een Bekende Nederlander.

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven in een eenmalige druk. Belangstellenden kunnen voorintekenen door het bestelformulier op de Hitnoteringen website in te vullen. Op basis van het aantal bestellingen zal later deze maand de uiteindelijke oplage worden bepaald. Het boek wordt niet op voorraad gehouden en kan dus niet nabesteld worden.

De gedrukte exemplaren van de Radio Noordzee Top 50 zijn vrij zeldzaam. Dit is voor een verzamelaar van hitlijsten of een liefhebber van Radio Noordzee Internationaal de manier om in één keer alle informatie in handen te krijgen. De prijs is € 75,- exclusief verzendkosten.