The Voice Kids is EK Schaatsen de baas


The Voice Kids was vrijdag voor de vierde week op rij het meest bekeken programma op de buis, ondanks de concurrentie van het EK Schaatsen op prime time. De talentenjacht trok ruim 2,6 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. The Voice Kids, dat daarmee bijna even goed scoorde als vorige week, liet het schaatsen ver achter zich. Het verslag van de vijf kilometer bij de heren wist een publiek van ruim 1,8 miljoen kijkers te boeien op Nederland 1.

Het schaatsen kwam daarmee terecht op de derde plaats in de kijkcijfer top 15. Ze moest namelijk ook nog de RTL 4-soapserie Goede Tijden Slechte Tijden voor zich laten. Daar keken vrijdag 2,1 miljoen mensen naar.

Moordvrouw zag haar kijkerspubliek na The Voice Kids dalen van 1,5 naar 1,4 miljoen kijkers, waar de serie vorig seizoen nog een gemiddelde van 1,8 miljoen kijkers neerzette.

RTL 4 was met een marktaandeel van 26,9 procent het meest bekeken station van de avond. De commerciŽle concurrent SBS 6 stond met 5,5 procent in haar schaduw. Zij trok 371.000 kijkers met de film Con Air.