RTL 4 begint met nieuwe zaterdagavond

RTL 4 deed vorige week op de eerste zaterdag van 2013 goede zaken met de tv-première van de Gooische Vrouwen-film en Wat Vindt Nederland, maar nu barst de nieuwe zaterdagavond van de commerciële familiezender pas echt los. Voor het eerst maakt De TV Kantine haar entree op deze weekenddag en wel op het comedytijdslot van het tv-station: acht uur. Na de half uur durende persiflagecomedy, opent Robert ten Brink alweer het 22ste seizoen van All You Need Is Love.

Het wordt vooral spannend voor De TV Kantine. Jarenlang kreeg het programma van Carlo Boszhard en Irene Moors de mooist denkbare lead-in: de grote talentenshows op vrijdagavond.

Nu moet de persiflagecomedy zich gaan bewijzen op de vroege avond, direct na het Half Acht Nieuws, dat veel minder kijkers trekt dan het grote vrijdagavondamusement.

Waar De TV Kantine het Achtuurjournaal tegenover zich treft – vorige week zaterdag het meest bekeken programma – krijgt ook All You Need Is Love het niet makkelijk. Zij staat tegenover André van Duins Animal Crackers, dat vorige week de winnaar op prime time werd met 1,8 miljoen kijkers.

De 1,7 miljoen kijkers voor de Gooische Vrouwen-film bewijzen dat er genoeg ruimte is voor RTL 4 op de zaterdagavond. All You Need Is Love, dat vorig jaar boven de twee miljoen uitkwam, en De TV Kantine, dat zelfs de drie miljoen passeerde, moeten die kijkers vasthouden.

Voor SBS 6 wordt het eveneens spannend. Sterren Dansen op het IJs en De Grote Vakantie Show begonnen met 692.000 en 760.000 kijkers en snel zal blijken of dat aantal kijkers slinkt of stijgt.

De enige andere zender met een ambitieuze programmering is Nederland 2, dat om negen uur aftrapt met de vierdelige serie De Ontmaskering van de Vastgoedfraude.