Voor alle Hagenaars is TV West nog altijd de belangrijkste lokale en regionale nieuwsbron. Dat blijkt volgens Omroep West uit de jaarlijkse stadsenquête in opdracht van de gemeente Den Haag. Meer dan de helft van de Haagse geënquêteerden (53%) schakelt TV West aan als ze iets willen weten over de gemeente.

Na TV West, volgen de wijkkranten (39%) en De Posthoorn (37%). AD Haagse Courant en Radio West. De rol van TV-west is wel gedaalt ten opzichte van vorig jaar (31%)

De regionale publieke zender trekt vooral kijkers tussen de 45 en 64 jaar oud. Marokkanen (43%) zien TV West als het meest geschikte medium om geïnformeerd te worden over het nieuws uit Den Haag en omgeving. Daarna volgen Surinamers en Nederlanders.

In het onderzoek dalen alle traditionele media. Steeds meer wordt gebruik gemaakt van internet om aan nieuws te komen. Grootste stijgers zijn denhaag.nl en de website van het AD. Omroepwest.nl is in het onderzoek niet meegenomen. Opvallend is dat de geënquêteerden nog het liefst geïnformeerd blijven worden door TV West en De Posthoorn over gemeentelijk nieuws uit Den Haag. [Radio.NL/Omroep West]