Het gaat niet goed met de Amerikaanse fabrikant Apple. De verkopen van de nieuwe iPhone5 vallen tegen en hierdoor blijft het marktaandeel aan concurrent Samsung verliezen.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldt dat Apple zelfs genoodzaakt is om orders voor onderdelen van de iPhone5 terug te schroeven. Zo de order voor het aantal beeldschermen voor iPhone5 gehalveerd. Ook andere onderdelen van de nieuwe telefoon worden minder door Apple op voorhand besteld.
Concurrentie Samsung
Apple heeft vooral concurrentie van het Zuid-Koreaanse Samsung. Het wereldwijde marktaandeel van Apple op de markt van smartphones is hierdoor binnen een jaar van 25 naar 15 procent gedaald. Samsung zag het marktaandeel tot 31 procent doorstijgen.

Apple niet innovatief
Het grootste probleem voor Apple lijkt een gebrek aan innovatie te zijn. Het teert al vijf jaar op het succes van de iPhone, zonder dat men in deze periode echte grote veranderingen aan het concept van de telefoon en het iOS besturingssysteem heeft doorgevoerd. Kopers van sommige Apple-producten zoals de iPad-tablet hebben daarnaast problemen met de snelle doorlooptijd. Zo was van de iPad 3 binnen zes maanden alweer de opvolgende iPad 4 in de winkel verkrijgbaar.