Mark Giesbers krijgt bij Liberty Global leiding over Horizon


UPC Nederland verliest zijn directeur Marketing en Content aan moederbedrijf Liberty Global. Mark Giesbers treedt bij het Amerikaanse mediabedrijf als Vice President Video Products in dienst.

In zijn nieuwe rol wordt Mark Giesbers vanaf 1 februari verantwoordelijk voor het team dat de pan-Europese productstrategie, -ontwikkeling en uitrol van TV/video products & services van Liberty Global coördineert. Daaronder vallen onder meer de bestaande digitale TV-diensten, online videodiensten, apps en nieuwe platformen zoals Horizon, de nieuwe productlijn die UPC onlangs in Nederland als eerste land in de Liberty Global-groep heeft geďntroduceerd.

Nog een opvolger
Voor Mark Giesbers is het een logische vervolgstap in zijn carričre. Hij was sinds 2008 in dienst van UPC Nederland en was daarvoor bij Talpa Media, Vodafone en Telfort actief. Bij UPC was Giesbers onder meer verantwoordelijk voor de komst van nieuwe producten als Fiber Power, mobiel internet en Horizon. UPC Nederland heeft nog geen opvolger voor Giesbers voorhanden. Zijn werkzaamheden worden ad interim overgenomen door Hans Blom en Robin Kroes. Beiden zijn – net als Mark Giesbers – afkomstig uit het managementteam van UPC Nederland.


Geschreven door: Jarco Kriek