Marie-Jo et ses 2 amours
14:00 - 16:00 op TV5
Komedie (2002) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.4 (428 stemmen)
Met Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan e.aMarie-Jo is een gewone vrouw die oprecht van haar man Daniel houdt. Zij houdt echter ook van Marco, een kapitein die gestopt is met zeilen. Zij weet dat ze eigenlijk een keuze zou moeten stellen, maar ze houdt evenveel van beiden en kan simpelweg niet kiezen. Wanneer Daniel tot de ontdekking komt dat Marie-Jo een buitenechtelijke relatie heeft, doet hij alsof hij niets gemerkt heeft. Wanneer ze het huis verlaat om een tijdje bij Marco te gaan leven, wacht Daniel met diepe pijn in het hart - maar zonder enige wrok of haatgevoelen - tot zij terugkeert. Marco van zijn kant begrijpt dat Marie-Jo haar man nooit zal verlaten en berust in zijn lot.


In Oranje
15:30 - 17:00 op NED3
Drama (2004) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (409 stemmen)
Met Yannick van de Velde, Thomas Acda, Wendy Van Dijk e.aRemco is een 12-jarig, fanatiek voetbaltalentje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands Elftal. Zijn vader Erik is minstens net zo fanatiek in het coachen van Remco. Wanneer Erik plotseling sterft, stort Remco's wereld in en heeft hij zelfs geen zin meer om te voetballen. Zijn Surinaamse voetbalvriendje Winston vraagt z'n oma om hulp, maar dan raakt Remco geblesseerd. Van de dokter mag hij nooit meer voetballen...


Click
20:30 - 22:40 op RTL5
Komedie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (55653 stemmen)
Met Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken e.aArchitect Michael Newman (Adam Sandler) is altijd druk met zijn werk en heeft niet veel tijd over voor zijn vrouw Donna (Kate Beckinsale) en hun kinderen. Een oplossing voor zijn probleem komt uit een onverwachte hoek. Want nadat hij gek is geworden van de talloze afstandsbedieningen in huis, gaat hij op zoek naar een universele afstandsbediening. Zo komt hij terecht bij Morty (Christopher Walken) die hem een uniek apparaatje geeft, met magische krachten. Iedere knop waarop Michael drukt, geeft hem controle over zijn carrière en zijn privéleven. Michael denkt alles te kunnen sturen, maar het wordt lastig wanneer de afstandsbediening zijn eigen keuzes begint te maken.


The Day the Earth Stood Still
20:30 - 22:35 op RTL7
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (89188 stemmen)
Met Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jaden Smith e.aEen buitenaards wezen en een enorme robot bezoeken de aarde. Ze blijken deel uit te maken van een superras dat de orde bewaakt in het universum en dat de aarde zal vernietigen als de bewoners ervan een bedreiging vormen.


Brandende liefde
20:30 - 22:35 op RTL8
Drama (1983) uit Nederland
IMDB-rating: 5.7 (191 stemmen)
Met Monique van de Ven, Peter Jan Rens, Ellen Vogel e.aVerfilming van de gelijknamige roman van Jan Wolkers over een beginnende kunstschilder (Peter Jan Rens) die verliefd wordt op zijn (reeds getrouwde) model Anna (Monique van de Ven). Ook zij voelt zich tot hem aangetrokken, maar ze kunnen pas jaren later aan die gevoelens toegegeven.


Boys and Girls
22:40 - 00:40 op RTL5
Komedie (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 4.8 (6416 stemmen)
Met Brendon Ryan Barrett, Gay Thomas, Raquel Beaudene e.aJennifer en Ryan studeren aan de universiteit van Berkeley. Ze kennen elkaar al sinds vroeger en doen alles samen. Tot hun verbazing belanden ze op een nacht in hetzelfde bed.


La reine et le cardinal
00:00 - 01:35 op TV5
Historisch (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.6 (48 stemmen)
Met Philippe Torreton, Alessandra Martines, Marc Citti e.aDe kardinaal van Richelieu sterft in 1642 en enkele maanden later wordt hij gevolgd door Koning Lodewijk XIII. Na de dood van de koning, wordt Koningin Anne bestuurster van het Koninkrijk. Ze vertrouwt de post van Eerste Minister toe aan Mazarin, een bekende van Richelieu. Net als de overleden kardinaal, heeft men een hekel aan Mazarin aan het hof, onder wie velen uit zijn op macht en wraak. Ze hadden gehoopt dat door de dood van de kardinaal diegenen die uit de gratie waren gevallen hun macht zouden herwinnen. Tot de verbazing van iedereen, houdt Anne Mazarin aan haar zijde. Er ontstaat een oprechte liefde tussen de Koningin en de kardinaal…


When a Man Loves a Woman
00:40 - 02:40 op BBC1
Drama (1994) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (6634 stemmen)
Met Andy Garcia, Meg Ryan, Ellen Burstyn e.aDe piloot Michael en zijn vrouw Alice hebben twee dochters en een ogenschijnlijk liefdevol huwelijk. Alice lijdt echter onder Michaels veelvuldige afwezigheden en raakt ongemerkt aan de drank. Wanneer zij echt verslaafd is, staat Michael machteloos en moet hij toezien hoe ze wordt opgenomen voor een ontwenningskuur.