Hoofd retail Apple stapt op

Vice president retail Jerry McDougal heeft Apple verlaten en wordt vervangen door Jim Bean, die nu nog gaat over financiŽn. Bean is een Apple-veteraan die al vijftien jaar voor het bedrijf werkt.

Volgens bronnen is McDougal om persoonlijke redenen opgestapt en niet vanwege conflicten. Het vertrek komt niettemin als een verrassing omdat McDougal niet alleen aan de wieg stond van de Apple Stores, maar ook werd gezien als opvolger van SVP (senior vice president) John Browett, de voormalige Dixons manager die vorig jaar is opgestapt. Apple zoekt nog steeds naar een opvolger van Browett.

Het vertrek komt uitgerekend op het moment dat Apple het aantal bestelde onderdelen voor de iPhone 5 heeft verminderd omdat de vraag zou zijn afgenomen. Het nieuws daarover is voor meerdere uitleg vatbaar, maar beleggers reageerden geschrokken en de koers daalde even onder de 500 dollar.

Het rommelt, om uiteenlopende redenen, al geruime tijd in de top van Apple. Zo vertrok hoofd iOS Scott Forstall na het debacle met de kaartenapp in iOS 6. Ook Wayne Goodrich, die als Executive Producer of Public Presentations alle presentaties van Steve Jobs begeleidde, werd ontslagen.