SBS 6 verslaat RTL 4 opnieuw met Elementary


De nieuwe tv-serie Elementary van SBS 6 trok dinsdag nagenoeg evenveel kijkers ten opzichte van de eerste aflevering vorige week. De dubbele aflevering scoorde 808.000 en 861.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net als vorige week zit SBS 6 de grote commerciŽle concurrent RTL 4 op de hielen met de aflevering van half negen en verslaat zij haar met de aflevering van half tien. Om half tien trok RTL 4 slechts 652.000 kijkers met Peter van der Vorsts Gepest.

De nieuwe dinsdag blijft daarmee een succes voor het in noodweer verkerende SBS 6. Net als vorige week, was zij ook deze dinsdag de derde zender van Nederland, haar ooit zo vertrouwde positie die ze tegenwoordig regelmatig moet afstaan.

Het meest bekeken programma op dinsdag was Goede Tijden Slechte Tijden met 2,1 miljoen kijkers. De nummer twee en drie waren het Achtuurjournaal en Half Acht Nieuws met respectievelijk 2,1 en 1,8 miljoen kijkers.

De winnaar op prime time was tevens de nummer vier van de avond: Opgelicht van Antoinette Hertsenberg noteerde 1,5 miljoen kijkers.

Uitstel van Executie, dat om half negen te zien was op RTL 4, was de commerciŽle winnaar op prime time met 1 miljoen kijkers.