You Don't Mess with the Zohan
20:30 - 22:40 op RTL5
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (93372 stemmen)
Met Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui e.aZohan (Adam Sandler) is een Israëlische commando die zijn eigen dood in scène zet om zijn droom te verwezenlijken: hairstylist worden in New York.


The Rock
20:30 - 23:20 op SBS6
Actie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (88229 stemmen)
Met Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris e.aDe legendarische legerheld Francis X. Hummel en zijn eersteklas team soldaten gijzelen een groep toeristen op Alcatraz en eisen een losgeld van honderd miljoen dollar. Als ze dit bedrag niet krijgen, zullen ze dodelijke gifgasraketten op San Francisco afvuren. Expert op het gebied van chemische wapens Stanley Goodspeed en John Patrick, de enige man die ooit levend van Alcatraz is ontsnapt, krijgen de opdracht de stad te redden van de ondergang.


Mi ricordo Anna Frank
20:30 - 22:45 op RTL8
Biografie (2009) uit Italië
IMDB-rating: 5.5 (88 stemmen)
Met Rosabell Laurenti Sellers, Emilio Solfrizzi, Mari Nagy e.aFilm gebaseerd op het boek van Alison Leslie Gold, de Amerikaanse schrijfster die veertig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog de verhalen verzamelde en neerpende van één van de beste vriendinnen van Anne Frank, namelijk Hanneli Goslar. Hanneli vertelt over hun eerste ontmoeting in Amsterdam en het dagelijkse leven aldaar, over hoe de twee Duitse families Duitsland verlieten, het begin van de anti-joodse wetten, de Duitse bezetting, het geleidelijke verdwijnen van famile en vrienden en hun plotselinge scheiding toen de familie Frank besloot om onder te duiken in het Achterhuis, achter de kantoren van het bedrijf van vader Frank. Hanneli vertelt ook over de vergeefse pogingen om contact op te nemen met Anne, omdat zij in de waan was dat zij op reis waren naar Zwitserland en ook over de latere teleurstelling omdat zij niet op de hoogte was van het onderduiken van haar vriendin.


True Justice: Brotherhood
22:25 - 00:10 op Veronica
Actie (2011) uit Canada
IMDB-rating: 4.3 (45 stemmen)
Met Steven Seagal, Meghan Ory, Warren Christie e.aIn Seattle woedt er een bloederige bendeoorlog tussen de Yakuza (Japanse maffia) en de gevaarlijke Mexicaanse MS-13 bende. Elia Kane (Steven Seagal) en zijn team krijgen van hun informanten doorgespeeld dat er een grote drugsdeal gaat plaatsvinden. Met gevaar voor eigen leven belanden ze in het kruisvuur van beide bendes. Als een vriend van Kane slachtoffer wordt in deze genadeloze strijd wordt het voor Kane persoonlijk. Hij maakt het tot zijn persoonlijke doel om de bendes uit te schakelen en explosieve gerechtigheid te laten zegevieren.


In the Valley of Elah
22:40 - 00:40 op Canvas
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (17487 stemmen)
Met Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Jason Patric e.aNadat Mike, de zoon van oorlogsveteraan Hank Deerfield, niet thuiskomt na uitzending naar Irak, gaat Hank zelf op zoek. Niet veel later worden lichaamsdelen van Mike gevonden.


Disaster Movie
22:40 - 00:15 op RTL5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 1.8 (49050 stemmen)
Met Matt Lanter, Vanessa Minnillo, G. Thang e.aEen hele nacht lang wordt een stel nietsvermoedende twintigers overvallen door een bombardement aan natuurrampen en andere catastrofes..


Austin Powers: International Man of Mystery
23:15 - 00:45 op Eén
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (62183 stemmen)
Met Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York e.aAustin Powers is overdag een hippe modefotograaf in het London van de jaren ’60. ‘s Nachts is hij een geheim agent van de Britse geheime dienst. Wanneer in 1967 zijn grootste vijand, Dr. Evil, besluit om zich te laten invriezen voor 30 jaar, doet Austin net hetzelfde. Dertig jaar later keert Dr. Evil terug en de Britse geheime dienst roept Austins hulp in.


Silence de Lorna, Le
00:10 - 01:48 op NED2
Drama (2008) uit België
IMDB-rating: 7.1 (4617 stemmen)
Met Arta Dobroshi, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione e.aLorna, een jonge Albanese die in België woont, wil samen met haar geliefde Sokol een snackbar openen. Daarvoor wordt ze medeplichtig aan een complot met Fabio, een zware kerel. Fabio zet voor haar een schijnhuwelijk op met Claudy, zodat zij de Belgische nationaliteit zou kunnen krijgen. Daarna moet ze dan trouwen met een Russische maffioso, die bereid is om veel te betalen om Belg te worden. Om snel dit tweede huwelijk rond te krijgen, is Fabio van plan om Claudy te vermoorden. Zal Lorna kunnen zwijgen?


The Hand That Rocks the Cradle
00:15 - 02:30 op SBS6
Drama (1992) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (10379 stemmen)
Met Annabella Sciorra, Rebecca De Mornay, Matt McCoy e.aPeyton is gelukkig getrouwd, totdat haar man, die dokter is, beschuldigd wordt van het lastigvallen van één van zijn patiënten. Hij kan het niet aan en pleegt zelfmoord en Peyton's wereld stort in. Om wraak te nemen solliciteert ze bij Claire, degene die de beschuldiging heeft geuit. Claire neemt Peyton aan zonder te weten wie zij werkelijk is. Peyton terroriseert het gezin en verleidt de man van Claire om zo haar leven te kunnen verwoesten.


Tropic Thunder
00:20 - 02:00 op BBC1
Actie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (180639 stemmen)
Met Jeff Kahn, Robert Downey Jr., Anthony Ruivivar e.aEen groep acteurs gaat op locatie, in Zuid-Oost Azië een oorlogsfilm maken. Het zijn echter een stel prima donna's en de regisseur is ze helemaal zat.. Als laatste redmiddel om nog iets van de film te maken, trekt hij met z'n cast de jungle in, om ze in barre omstandigheden te laten acteren. Dit lukt iets te goed want ze komen echte "bad guys" tegen.


Smokey and the Bandit
05:25 - 07:15 op RTL4
Actie (1977) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (11065 stemmen)
Met Burt Reynolds, Sally Field, Jerry Reed e.aVoor 80.000 dollar zijn de Snowman en de Bandit bereid om naar Texas te gaan, bier voor 400 man te halen en terug te komen binnen 28 uur, zonder dat de politie ze stopt. Terwijl Snowman in een truck met bier rijdt, maakt de Bandit de weg vrij. Een Texas-sheriff volgt hem door alle staten.