Filmdienst Ximon ook op LG-televisies


De Nederlandse video on demand-filmdienst Ximon is nu ook via LG-televisies beschikbaar die zijn voorzien van het internettelevisieplatform Smart TV. Al enige tijd is Ximon al bij de nieuwere modellen Samsung-televisies beschikbaar.

Via een app kan men via LG-televisies van Ximon gebruik maken. Omdat het Smart TV internettelevisieplatform gelijk als die van nieuwere modellen Philips-televisies is, wordt een snelle komst van deze interactieve filmdienst ook bij Smart TV van Philips verwacht. Naast de apps voor internettelevisieplatformen kan men ook via de iPad-tablet en computer van Ximon gebruik maken.

Nederlands aanbod
Het aanbod van Ximon richt zich vooral op Nederlandse films en series. Dat is niet verwonderlijk. Ximon is een initiatief van Beeld en Geluid, filmproducenten en het Eye Film Instituut. De contentbibliotheek groeit hard waardoor er op dit moment ruim drieduizend series en films beschikbaar zijn. De partijen hebben als doel alle Nederlandse films en tv-series digitaal toegankelijk te maken.


Abonnement mogelijk
Via Ximon kan men via pay per view – waarbij men betaalt voor elke bekeken titel – naar video on demand-content kijken. Men kan ook voor €9,50 per maand een onbeperkt kijken abonnement afnemen. Daarbij dient wel gezegd te worden dat niet alle films en series onder het onbeperkte abonnement vallen. Betalen van de LG-televisies geschiedt via Ximon Plus waarmee het mogelijk is om prepaid kijktegoed te kopen.


Geschreven door: Jarco Kriek