Is een smartwatch niets voor jou en vind je dat een horloge gewoon de tijd moet aangeven? Dan is de CST-01 misschien wat voor jou, kun je ook nog zeggen dat je het dunste horloge ter wereld draagt.

In tegenstelling tot de razend populaire Pebble smartwatch, biedt de CST-01 maar één functie en dat is het tonen van de tijd. Maar dat doet het dan ook in stijl want het is het dunste horloge ter wereld en dat komt vooral door de implementatie van e-ink. Slechts 0,80mm dun met een gewicht van 12 gram heb je amper door dat je hem draagt.

Een maand op de oplaadbare batterij

Het horloge is vervaardigd van aluminium. Het horloge wordt aangedreven een Seiko Epson Microcontroller en wordt gevoed door een micro energy cell (MEC) die 10.000 keer opgeladen kan worden en 15 jaar meegaat. Het opladen duurt 10 minuten op het meegeleverde oplaadstation (zie afbeelding) en op een volle accu gaat het horloge een maand mee. Het horloge komt er zeker want het minimale doel was om 200.00 dollar binnen te halen via KickStarter en de teller staat nu al dik boven de 500.000 dollar met nog ruim een maand te gaan.Of is de CST-01 toch niet de dunste?

Op de Kickstarter-pagina schrijven de ontwikkelaars dat ze wellicht nog kleine wijzigingen doorvoeren om het horloge robuuster te maken. Dat zou kunnen betekenen dat de afmetingen wijzigen maar de dikte zal onder de 1mm blijven. Als het 0,99mm wordt dan is het officieel niet meer het dunste horloge ter wereld want die eer behoort dan nog steeds toe aan de Concord Delirium uit de jaren zeventig. Wel zal de CST-01 de titel van dunste draagbare horloge kunnen claimen want de Delirium was zo fragiel dat hij niet gedragen kon worden. En toch moest daar destijds dan 15.000 dollar voor worden betaald! Meer over de Delirium hier.Prijs en beschikbaarheid CST-01

De CST-01 is in ieder geval een stuk vriendelijker geprijsd dan de Delirium; wie nu meedoet met het KickStarter-project kan het horloge voor 99 dollar aanschaffen. De fabricage van het horloge zal in de VS zelf plaatsvinden en de uitrol van de eerste horloges begint in september, mooi op tijd voor de feestdagen dus.