Flight for Freedom
07:30 - 09:10 op BBC2
Biografie (1943) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (86 stemmen)
Met Rosalind Russell, Fred MacMurray, Herbert Marshall e.aDe pilote Tonie Carter moet het opnemen tegen de luchtvaartmaatschappijen, die weerstand hebben tegen vrouwelijke piloten. Omdat Tonie al diverse vliegrecords op haar naam heeft, wordt ze 'Lady Lindbergh'genoemd. Tijdens één van de luchtvaartshows leert Tonie de goede piloot Randy Britton kennen en ze wordt verliefd op hem. De vlieginstructeur Paul Turner, die ook verliefd op Tonie is, is daar niet blij mee. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt wordt Tonie door de Amerikaanse marine op een geheime missie naar het Stille Zuidzee gebied gestuurd. Dan komt het bericht, dat het radiocontact met Tonie verbroken is.


Sister Kenny
09:10 - 11:00 op BBC2
Biografie (1946) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (424 stemmen)
Met Rosalind Russell, Alexander Knox, Dean Jagger e.aDe Australische verpleegster Mary Kenny zette haar hele leven in het teken van poliobestrijding.


The Retrievers
14:05 - 15:30 op Eén
Komedie (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (150 stemmen)
Met Robert Hays, Mel Harris, Alan Rachins e.aDe familie Lowry verhuist van de stad naar een dorp. Daar ontmoeten ze de hond Pilot die vervolgens besluit bij hun te blijven. Pilot blijkt zwanger te zijn. Als de puppies er eenmaal zijn, meent Tom Lowry dat niet alle kleine hondjes bij de familie kunnen blijven. Maar Pilot denkt daar anders over. De hond doet er vervolgens alles aan om de familie in te laten zien dat zij niet zonder de puppies kunnen.


The Moon Is Blue
14:20 - 16:00 op BBC2
Komedie (1953) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (878 stemmen)
Met William Holden, David Niven, Maggie McNamara e.aMaagdelijke Patty O'Neill (McNamara) wordt het hof gemaakt door Donald Gresham (Holden) en later ook door de oudere David Slater (Niven), maar het meisje wil het huwelijk of niets.


Ponyo
15:30 - 17:05 op NED3
Animatie (2008) uit Japan
IMDB-rating: 7.7 (39473 stemmen)
Met Yuria Nara, Hiroki Doi, Jôji Tokoro e.aDe vijfjarige Sosuke woont in een klein dorp hoog op een berg uitkijkend over de zee. Op een morgen ontdekt hij beneden op het strand een goudvis. De vis, genaamd Ponyo, zit met haar hoofd vast in een glazen pot waar hij haar uit bevrijdt. Sosuke besluit Ponyo te houden en de twee raken gefascineerd door elkaar. Ponyo wil graag een mensenmeisje worden en samen zijn met Sosuke, maar Ponyo’s vader Fujimoto (ooit mens, maar nu een tovenaar die diep in de zee leeft) dwingt haar weer terug naar huis te komen en weg bij de gevaren van het water voor het vaste land.De kleine goudvis Ponyo is echter vastberaden om een meisje te worden en weer terug te keren bij Sosuke. Maar Ponyo wacht een andere taak, één waar de toekomst van de wereld van afhangt. Een meisje en een jongen. Liefde en verantwoordelijkheid. De zee en het leven zelf. In een tijd van spanning en onzekerheid.


Water
15:50 - 17:45 op Canvas
Drama (2005) uit Canada
IMDB-rating: 7.7 (5061 stemmen)
Met Sarala, Buddhi Wickrama, Rinsly Weerarathne e.aIn een Hindoestaans huis voor weduwen in het India van de jaren dertig, heeft de komst van een jong meisje grote gevolgen voor de bewoonsters


Beethoven's 2nd
20:00 - 21:45 op RTL8
Komedie (1993) uit Amerika
IMDB-rating: 4.1 (4797 stemmen)
Met Charles Grodin, Bonnie Hunt, Nicholle Tom e.aDe Sint-Bernhardshond Beethoven wordt vader van vier puppies. Ze komen terecht bij het gezinnetje van George Newton.


Flodder 3
20:00 - 22:30 op RTL7
Komedie (1995) uit Nederland
IMDB-rating: 4.6 (933 stemmen)
Met Nelly Frijda, Coen van Vrijberghe de Coningh, Stefan de Walle e.aDe familie Flodder keert terug naar Zonnedael en is net op tijd om het 25-jarig jubileum van de wijk mee te vieren. Dit leidt uiteraard tot een confrontatie met de andere buurtbewoners, die geheel andere opvattingen over het feest blijken te hebben.


Faster
20:00 - 22:00 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (46553 stemmen)
Met Dwayne Johnson, Mauricio Lopez, Jim Gaines e.aDwayne 'The Rock' Johnson heeft zich enkele jaren op familiekomedies en avonturenfilms geconcentreerd, maar keert nu weer terug naar zijn roots: keiharde actie. In Faster, onder regie van George Tillman, Jr. (Notorious, Men of Honour), speelt Dwayne een man die bekend staat als ‘Driver’. Hij zoekt zoekt wraak tegen de mannen die zijn broer in een verkeerd uitgelopen roofoverval hebben vermoord en hem voor halfdood hebben achtergelaten. Ondertussen wordt hij gevolgd door een politieman en een manisch depressieve moordenaar.


Atonement
21:45 - 00:15 op RTL8
Drama (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.9 (54187 stemmen)
Met Saoirse Ronan, Ailidh Mackay, Brenda Blethyn e.aHet verhaal begint in de Engelse zomer van 1935, op de warmste dag van het jaar. Tijdens de naderende dreiging van de tweede wereldoorlog leiden Briony Tallis en haar familie een bevoorrecht luxe leventje in hun gigantische Victoriaans-Gothische landhuis. Terwijl de familie bijeenkomt, zorgt de combinatie van drukkende hitte en lang onderdrukte emoties die op uitbarsten staan voor een onheilspellend gevoel van dreiging en gevaar. Briony, een aankomende schrijfster, is een meisje met een levendige verbeelding. Na een aantal catastrofale misverstanden beschuldigt ze Robbie Turner, de zoon van de huishoudster en minnaar van haar zusje Cecelia van een misdrijf dat hij nooit begaan heeft. Deze beschuldiging vernielt de prille liefde van Robbie en Cecelia en verandert op dramatische wijze voorgoed de levensloop van alle betrokkenen.


The Glass House
21:50 - 23:55 op NET5
Thriller (2001) uit Amerika
IMDB-rating: 5.6 (8303 stemmen)
Met Leelee Sobieski, Diane Lane, Stellan Skarsgård e.aTwee tieners komen na de dood van hun ouders onder de voogdij van het echtpaar Glass, de boezemvrienden van hun ouders. Na enige tijd beginnen de kinderen te twijfelen over de goede bedoelingen van de Glasses, die wel erg veel interesse hebben voor het geld dat voor de kinderen opzij is gezet.


300
22:00 - 00:15 op Veronica
Actie (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 7.7 (333096 stemmen)
Met Gerard Butler, Lena Headey, Dominic West e.aIn de Slag bij Thermopylae vochten Koning Leonidas (Gerard Butler) en 300 Spartanen op leven en dood tegen Xerxes en zijn enorme Perzische leger. Het Griekse leger staat voor een onmogelijke uitdaging, maar hun moed en opoffering inspireren heel Griekenland om één front te vormen tegen hun Perzische vijand en voor democratie te strijden.... 300 is gebaseerd op het epische stripboek van Frank Miller.


Crank: High Voltage
22:00 - 00:00 op RTL5
Actie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (62178 stemmen)
Met Jason Statham, Corey Haim, Amy Smart e.aAls Chev Chelios (Jason Statham) valt voor de charmes van een Chinees bendelid (Bai Ling) wordt zijn leven een stuk moeilijker. Zij weet zijn hart te stelen en vervangt dit door de tikker op batterijen die de regelmatige schok van elektriciteit vereist om werking bij te houden.


Eastern Promises
23:20 - 00:55 op Canvas
Misdaad (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.8 (52628 stemmen)
Met Josef Altin, Mina E. Mina, Aleksandar Mikic e.aDe mysterieuze en onverschrokken Nikolai maakt deel uit van een van de meest notoire families binnen de Londense georganiseerde misdaad. Zijn perfecte bestaan wordt verstoord als zijn wegen kruisen met die van Anna . Zij is een onschuldige vroedvrouw die vecht voor de hulpelozen. Per ongeluk vindt Anna bewijsmateriaal tegen de familie. Nikolai moet nu een oneindige keten van moord, leugens en wraak in werking stellen...


Doubt
23:30 - 01:10 op BBC2
Drama (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (61537 stemmen)
Met Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams e.a1964, een rooms-katholieke school in de Bronx. Zuster Aloysius (Meryl Streep) komt voor een moeilijke keuze te staan. Er komt bewijs aan het licht tegen haar collega priester Flynn (Philip Seymour Hoffman), die ervan verdacht wordt een leerling misbruikt te hebben. Moet zij als directrice haar vermoedens uitspreken en daarmee Flynn ten gronde richten of is het beter om te zwijgen?


The Stepford Wives
23:55 - 01:50 op NET5
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 5.1 (21502 stemmen)
Met Nicole Kidman, Matthew Broderick, Bette Midler e.aJoanna Eberhart (Nicole Kidman) is een succesvolle baas van een televisie station. Wanneer zij wordt ontslagen, stort Joanna in. Haar man Walter (Matthew Broderick) staat erop te verhuizen van Manhattan naar het chique en moderne Stepford in Connecticut. Daar aangekomen, wordt Joanna goede vrienden met Bobbie Markowitz (Bette Midler), een joodse schrijfster en herstellend alcoholiste. Ze komen er tot hun ergernis achter dat alle huisvrouwen in Stepford eng zijn in hun perfectie. Joanna en Bobbie vragen zich af wat er gebeurt achter de gesloten deuren van de Stepford Men's Association. Waarom is alles zo perfect in Stepford? En zal het al te laat zijn wanneer ze achter de schokkende waarheid komen?


Happy-Go-Lucky
00:10 - 02:00 op NED2
Komedie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7 (22397 stemmen)
Met Sally Hawkins, Eddie Marsan, Alexis Zegerman e.aPoppy is één van de vele onderwijzeressen in Londen die het bepaald niet al te breed heeft. Ze is min of meer gedwongen haar vrolijke zelf dagelijks naar buiten te brengen. En dat is bepaald niet makkelijk met alle problemen in het hedendaagse Noord-Londen.