Weinig bleven wakker voor interview Armstrong


Niet veel Nederlanders zijn in de nacht van donderdag op vrijdag wakker gebleven om het interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong te bekijken. Het eerste deel van het interview, dat vanaf 03.00 uur werd uitgezonden op zender TLC, trok 122 duizend kijkers. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

De herhaling van het interview, die vrijdagavond om 20.30 uur op dezelfde zender werd uitgezonden, trok 106 duizend Nederlandse kijkers. Hoeveel mensen hebben gekeken naar de het tweede deel van het interview, dat vrijdagnacht werd uitgezonden, is nog niet bekend.

In het interview biechtte de van zijn voetstuk gevallen oud-wielrenner op tijdens al zijn zeven Tourzeges doping te hebben gebruikt.

368 duizend kijkers voor Guzman in 24 Uur Met...
Een nieuw seizoen 24 Uur Met... is vrijdagavond van start gegaan met 368 duizend kijkers. In de eerste aflevering van het interviewprogramma op Nederland 3 werd cabaratier Javier Guzman aan de tand gevoeld door Wilfried de Jong.

Het best bekeken programma van de vrijdag was The Voice Kids, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. De jongerenversie van de RTL 4-talentenjacht The Voice of Holland trok ruim 2,7 miljoen kijkers. [Radio.NL/Novum]