Tinker Bell and the Lost Treasure
06:30 - 08:00 op SBS6
Animatie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (2511 stemmen)
Met Kristin Chenoweth, Lucy Liu, Pamela Adlon e.aOpnieuw begint Tinker Bell aan een magisch avontuur ver weg van Nooitgedachtland. Met de hulp van haar nieuwe vriend Blaze (een lichtgevende insect), zal zij een nieuwe maansteen moeten vinden. Deze bevat magisch stof. De reis is allesbehalve saai, aangezien Tinker Bell verstrikt raakt in allerlei gevaarlijke avonturen, en gered moet worden door haar oude vriend Terence. Bovendien leert Tinker Bell onderweg het belang van verantwoordelijkheid nemen, en wat ware vriendschap is.


A Glimpse of Hell
06:45 - 08:25 op RTL4
Drama (2001) uit Canada
IMDB-rating: 6 (411 stemmen)
Met James Caan, Robert Sean Leonard, Daniel Roebuck e.aIn 1989 vindt er aan boord van het Amerikaanse slagschip USS Iowa een explosie plaats waarbij tientallen mensen omkomen. De marine beweert al snel dat de relatie tussen twee homoseksuele matrozen hiervan de oorzaak is en lekt dit ook aan de pers. Een marineofficier krijgt de taak de toedracht te onderzoeken. Tijdens zijn onderzoek hoort hij al snel geruchten over gebrekkig onderhoud aan het schip.


None But the Lonely Heart
07:55 - 09:45 op BBC2
Drama (1944) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (1089 stemmen)
Met Cary Grant, Ethel Barrymore, Barry Fitzgerald e.aEen zwervende kleine crimineel belandt op een keerpunt in zijn leven.


To Catch a Thief
14:05 - 15:50 op Eén
Misdaad (1955) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (13494 stemmen)
Met Cary Grant, Grace Kelly, Jessie Royce Landis e.aEen voormalige inbreker wordt verdacht na een nieuwe serie halsbrekende inbraken


Blijf!
15:30 - 17:05 op NED3
Drama (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 6.3 (42 stemmen)
Met Egbert Jan Weeber, Axel Daeseleire, Bart Klever e.aLike en Milad zijn allebei elf jaar en al de helft van hun leven vrienden. Als Milad dreigt te worden teruggestuurd naar Iran, zet Lieke dan ook alles op alles om ervoor te zorgen dat haar vriendje in Nederland kan blijven.


Barbie as the Island Princess
15:45 - 17:05 op Nickelodeon
Animatie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (237 stemmen)
Met Kelly Sheridan, Melissa Lyons, Alessandro Juliani e.aRosella (Barbie) lijdt schipbreuk op een eiland en wordt er opgevangen door de dieren. Als later Prins Antonio het eiland ontdekt, gaat Rosella met hem mee. Terwijl ze met de dieren de beschaving ontdekt, stuiten ze op een boosaardig plan om het koninkrijk over te nemen.


The Back-up Plan
20:00 - 22:05 op NET5
Komedie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 4.9 (22175 stemmen)
Met Jennifer Lopez, Alex O'Loughlin, Michaela Watkins e.aNa jaren van verkeren besliste Zoe (Jennifer Lopez) dat het wachten op de ware net iets te lang duurt. Vastberaden om moeder te worden, stelt ze een plan op, maakt een afspraak en beslist het dan maar op haar eentje te doen. Op de dag van haar kunstmatige inseminatie ontmoet Zoe Stan (Alex O'Loughlin), een veelbelovende man.


Apollo 13
20:00 - 22:45 op RTL7
Avontuur (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 7.5 (71810 stemmen)
Met Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon e.aApollo 13 van Ron Howard gaat over het bijna fatale incident met het gelijknamige ruimteschip, dat in 1970 plaatsvond. Door een explosie kon de bemanning niet op de maan landen, en moesten ze in de daarvoor niet geschikte landingsmodule terug op aarde zien te komen. Het dappere drietal wordt gespeeld door Bill Paxton, Kevin Bacon en Tom Hanks, die een gooi doet naar zijn derde Oscar op een rij. Voor sommige scenes werden de acteurs daadwerkelijk in gewichtloze toestand gebracht.


Dr?de drame ou L'?ange aventure du Docteur Molyneux
21:00 - 22:40 op TV5
Komedie (1937) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.7 (949 stemmen)
Met Louis Jouvet, Françoise Rosay, Michel Simon e.aEngeland, rond 1900. Irwin Molyneux is een rustige botanist, die in het geheim enge thrillers schrijft. Zijn neef Archibald, een bisschop, komt onverwachts langs. Hij is tevens een groot tegenstander van de populariteit van die enge thrillers, met name van de auteur Felix Chapel, de alter ego van Molyneux. De kokkin en butler van Molyneux hebben eerder die dag ontslag genomen, dus aan Irwin's vrouw de taak in het geheim het eten te prepareren. Irwin verzint een smoesje omtrent het absent zijn van zijn vrouw. Maar de bisschop is achterdochtig, en denkt dat Irwin zijn vrouw heeft vermoord. Hij informeert Scotland Yard en zij onderzoeken de zaak. Molyneux en zijn vrouw zijn inmiddels ondergedoken in een hotelletje in de Chinese wijk. De kamer naast hen wordt bewoond door niemand anders dan de psychopatische moordenaar William, die publiekelijk kenbaar heeft gemaakt de auteur Felix Chapel te willen vermoorden. Vermomd als Felix Chapel keert Molyneux terug naar huis. Als Molyneux' vrouw, verleid door William, de moordenaar informeert waar 'Felix Chapel' te vinden is, is Molyneux opnieuw niet zeker voor zijn leven.


No Reservations
22:05 - 00:05 op NET5
Komedie (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (11030 stemmen)
Met Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin e.aChefkok Kate Armstrong leeft haar leven zoals ze haar keuken runt in een trendy restaurant in Manhattan; zonder flauwekul. Haar werkwijze is zowel charmant als intimiderend voor de mensen om haar heen. Kate coördineert tijdens hectische diensten - zonder moeite - honderden maaltijden en haar gerechten zijn tot in de puntjes perfect bereid. Kate's perfectionistische aard wordt danig op de proef gesteld wanneer ze plotseling moet zorgen voor haar negenjarige nichtje Zoe en daarbij moet wedijveren met de nieuwe sous-chef Nick Palmer, die haar absolute tegenpool is. Kate moet leren communiceren buiten de keuken als ze een goede band met Zoe wil opbouwen en het echte geluk wil vinden...<br>


When You're Strange
22:20 - 23:40 op Canvas
Documentaire (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7.6 (3928 stemmen)
Met John Densmore, Johnny Depp, Robby Krieger e.aBijna twintig jaar na de bekende speelfilm is er nu dé documentaire over The Doors, de illustere rockband uit de 60s. Aan de hand van historisch, zelden tot nooit vertoond materiaal werpt de film een nieuwe blik op de revolutionaire impact van hun muziek. De begeleidende teksten zijn ingesproken door grote Doors-fan Johnny Depp. Hello I Love You.., Light My Fire.., People Are Strange.., Love Me Two Times.., Riders On The Storm.., Break On Through.., Roadhouse Blues.., Touch Me.., L.A. Woman… de lijst hits is eindeloos. De creatieve energie van vier briljante muzikanten – drummer John Densmore, gitarist Robby Kreiger, toetsenist Ray Manzarek en zanger/frontman Jim Morrison – maakten The Doors tot één van de meest iconische en invloedrijke bands ooit. Deze documentaire is de eerste die hun complete verhaal vertelt. Een unieke mix van vroeg materiaal uit de begindagen in ’65 tot aan de dood van Morrison in 1971. We volgen hen van de ontmoeting van Manzarek en Morrison in LA tot de podia van uitverkochte muziekarena’s. Met daartussen alle hoogte- en dieptepunten van de band en Jim Morrison in het bijzonder. De meisjes, de drank, de onzekerheid en de ruzies. Achteraf is het een wonder dat ze tussen onvergetelijke live optredens in staat waren zes studioalbums in slechts vijf jaar te produceren en de muziekwereld voor altijd te veranderen.


Requiem for a Dream
23:25 - 01:00 op NED3
Misdaad (2000) uit Amerika
IMDB-rating: 8.5 (135407 stemmen)
Met Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly e.aWeduwe Sarah Goldfarb onderwerpt zich aan een drastische vermageringskuur op basis van amfetamines, omdat ze denkt in haar favoriete TV-show te kunnen verschijnen. Haar zoon Harry en zijn vriendin Marion experimenteren met verdovende middelen, waarvoor zij bereid is haar lichaam te verkopen. Harry's beste vriend raakt te nauw betrokken bij de hard drugs-dealende gangs en vlucht vervolgens in zijn eigen handelswaar. Alle vier hebben ze een beter leven voor ogen, maar uiteindelijk ontsporen hun levens op tragische wijze en storten ze te pletter in een bodemloze put van angst en uitzichtloosheid....


Rollerball
23:55 - 01:45 op SBS6
Actie (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 2.7 (11461 stemmen)
Met Chris Klein, Jean Reno, LL Cool J e.aIJshockeyer Jonathan Cross hoort van een vriend over Rollerball, een Aziatisch tv-fenomeen waar mannen en vrouwen op rollerblades en motoren racen en punten proberen te scoren met een zware stalen bal. Jonathan probeert het en wordt een grote ster. Wanneer de producer van de show de kijkcijfers omhoog wil brengen door middel van het uitlokken van ongelukken, begint hij echter te twijfelen of dat nog sport is.


There Will Be Blood
00:00 - 02:30 op BBC2
Drama (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 8.3 (86907 stemmen)
Met Daniel Day-Lewis, Martin Stringer, Matthew Braden Stringer e.aDrama van over een familie, hebzucht, religie en olie met als middelpunt de Texaanse goudzoeker Daniel Day-Lewis.


8 fois debout
00:50 - 02:30 op TV5
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.2 (174 stemmen)
Met Julie Gayet, Denis Podalydès, Mathieu Busson e.aElsa leeft van kleine karweitjes en probeert een echte baan te krijgen om de voogdij van haar zoon te bekostigen. Mathieu, haar buurman, is ook vastgekluisterd aan gesprekken over het solliciteren naar werk en faalt steeds weer opnieuw. Ofschoon hun situatie steeds nijpender wordt, dromen beiden van een betere toekomst in een wereld die precies niet voor hen gemaakt is. Zeven keer vallen, acht keer opstaan...