Results 1 to 7 of 7

Thread: Digitalb pa dekoder

  1. #1

    Digitalb pa dekoder

    Per te pare Digitalb perdor vetem televizorin (me dekoder DVB-S2 te integruar) dhe nje modul CAM CI+ Conax Neotion (chipset pairing origjinal nga Digitalb). Gjithshka ne rregull, pa probleme dhe me abonim aktiv.
    Disponoj edhe nje modul tjeter identik, por me chipset pairing Finnsat, keshtu qe nuk me deshifron sinjalin e Digitalb-it. Do te doja ta binjakezoja me karten smart te Digitalb-it prandaj desha te dij nese ekziston menyra per te ndryshuar script-et ne sistemin e kartes smart apo te modulit Conax
    Ju falenderoj per interesimin dhe per asistencen.

  2. #2
    Moderator kapoaug's Avatar
    Join Date
    14-10-2008
    Location
    Ska Ēte duhet ty..
    Posts
    1,312
    Uploads
    17

    Re: Digitalb pa dekoder

    binjakezimet i ben digitalbi, ti sben dot asgje...harroje...

  3. #3
    Contributing Member
    Join Date
    25-12-2008
    Posts
    438
    Uploads
    0

    Re: Digitalb pa dekoder

    Quote Originally Posted by no-brand View Post
    Per te pare Digitalb perdor vetem televizorin (me dekoder DVB-S2 te integruar) dhe nje modul CAM CI+ Conax Neotion (chipset pairing origjinal nga Digitalb). Gjithshka ne rregull, pa probleme dhe me abonim aktiv.
    Disponoj edhe nje modul tjeter identik, por me chipset pairing Finnsat, keshtu qe nuk me deshifron sinjalin e Digitalb-it. Do te doja ta binjakezoja me karten smart te Digitalb-it prandaj desha te dij nese ekziston menyra per te ndryshuar script-et ne sistemin e kartes smart apo te modulit Conax
    Ju falenderoj per interesimin dhe per asistencen.
    eshte shum e thiesht miafton e te shkosh ne nje pike te dg dhe te kerkosh kete lidhie modul dhe karte un them se behet ,se deri die i shiste dhe vete dg keto module por papritur i bllokoi keto module i hoqi nga shitia dhe nuk e dim me se ca do behet

  4. #4
    Moderator kapoaug's Avatar
    Join Date
    14-10-2008
    Location
    Ska Ēte duhet ty..
    Posts
    1,312
    Uploads
    17

    Re: Digitalb pa dekoder

    Quote Originally Posted by interisti_12 View Post
    eshte shum e thiesht miafton e te shkosh ne nje pike te dg dhe te kerkosh kete lidhie modul dhe karte un them se behet ,se deri die i shiste dhe vete dg keto module por papritur i bllokoi keto module i hoqi nga shitia dhe nuk e dim me se ca do behet
    E si qenka kaq e thjeshte...kur ai modul ska dale nga magazina e digitalbit..te gjithe modulet me chip-set qe ka shitur DGA-bi kane nje serial nr. te regjistruar ne sistemin qe perdor dga-bi, per paring, dhe asnje modul i "huaj" nuk mund te perdoret per paring, pasi nuk eshte i programuar nga sistemi qe perdor dga-bi.

  5. #5
    Super Moderator benardi's Avatar
    Join Date
    21-01-2009
    Posts
    2,664
    Uploads
    476

    Re: Digitalb pa dekoder

    Quote Originally Posted by interisti_12 View Post
    se deri die i shiste dhe vete dg keto module por papritur i bllokoi keto module i hoqi nga shitia dhe nuk e dim me se ca do behet
    digitalb vazhdon ti shesi keto module,por jane mbaruar per momentin dhe nuk ka deri sa te vijne furnizimet e reja nga jashte,keshtu me thane dje ne nje pike shitje digitalb

  6. #6

    Re: Digitalb pa dekoder

    E si qenka kaq e thjeshte...kur ai modul ska dale nga magazina e digitalbit..te gjithe modulet me chip-set qe ka shitur DGA-bi kane nje serial nr. te regjistruar ne sistemin qe perdor dga-bi, per paring, dhe asnje modul i "huaj" nuk mund te perdoret per paring, pasi nuk eshte i programuar nga sistemi qe perdor dga-bi.
    Ke te drejte, chip-at programohen qe ne fabrike me nje numer serial qe identifikon kompanine. Te gjithe modulet e DGA kane nje numer (chipset ID) qe identifikon vetem DGA dhe nuk pranojne karte tjeter, po ashtu edhe Finnsat apo kompani te tjera qe perdorin chipset pairing.
    Doja te dija nese ekziston ndonje program apo procedure per te modifikuar nr. serial te chipset-it.
    Ju falenderoj per pergjigjet.

  7. #7

    Re: Digitalb pa dekoder

    deri die i shiste dhe vete dg keto module por papritur i bllokoi keto module i hoqi nga shitia dhe nuk e dim me se ca do behet
    Modulet e meparshme nuk kane qene me nr. serial te chip-it (chipset ID) dhe binjakezimi u bente me nr. serial te modulit. Keshtu mund te perdorej ēdo lloj moduli Conax (CAS7 apo CI) qofshin keto Neotion apo Smit.
    Modulet e reja CI+ Conax-i i pajis me nje chip te programuar apostafat per kompanine qe do ti perdore, pastaj kompania e binjakezon me nje smart kard te vetme. Edhe sikur te doje DGA nuk mund te binjakezoje nje modul te nje kompanie tjeter dhe anasjelltas.
    Sidoqofte tekniket e DGA disponojne smart kard passpartout qe mund te funksionojne ne ēdo modul apo dekoder. Jo vetem kaq, por nuk kane nevoje as per abonim. Ndoshta ekziston mundesia per te shkruar ne smartcard kode te tille, ne menyre qe te punojne ne ēdo aparat.

Similar Threads

  1. dekoder COMAG SEGA2 CI
    By benardi in forum Albanian / Shqip
    Replies: 6
    Last Post: 06-01-2012, 15:10:07
  2. Question keshille dekoder i ri...
    By riky222000 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 10
    Last Post: 11-02-2009, 09:31:13
  3. dekoder hd
    By mihali in forum Albanian / Shqip
    Replies: 4
    Last Post: 27-01-2009, 23:16:18
  4. Info keshille dekoder i ri...
    By riky222000 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 17
    Last Post: 04-01-2009, 13:22:21
  5. Dekoder ON LIEN
    By news24 in forum Albanian / Shqip
    Replies: 11
    Last Post: 18-12-2008, 18:53:29

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •