Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: tvheadend oscam dvbapi

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    tvheadend oscam dvbapi

    Вече има поддръжка между tvheadend и oscam dvbapi
    Благодаря на разработчика manio за перфектната работа.

    Hi!
    Finaly - my oscam support is done :)
    Additional two fixes for the capmt also in this PR.

    Last commit seems very big, but changes are small, you can see with ignoring whitespaces:

    Направих тест и ви уверявам че работи чудестно праща emm работи перфектно с cacheex. Чрез xbmc се настройва картината и става перфектна за SD и HD. Досега не съм изкарвал такава картина с нормален приемник. Все пак видео картата е Nvidia ION2 GF GT 512M и много по добра от вградените в едночиповите приемници. След като се активират екстрите на VDPAU картината на телевизора се преобразява. Единственият минус е че не се управлява мотор през tvheadend но мен лично това не ме интересува, защото съм с мултифиид. Може пък в следващите версии да го добавят.
    Стига да имате инсталирани драйвери може да добавяте колкото си искате тунери ефирни сателитни и др.
    Версията с която съм в момента е

    • Tvheadend - 3.3.414~gce67dd9


    Да не забравя, да Благодаря на gfto за оправените emm filters за булкрипт

    cwc: Fix Bulcrypt filters.

    They are still not 100% optimal but now at least they don't send lots of unneeded EMMs.
    commit efd38b81b3d5339e31171db2ca6f5d3664d952fd 1 parent a958415 gfto authored 8 days ago
    @xxxnelly just add this section to oscam.conf:

    [dvbapi]
    enabled = 1
    au = 1
    boxtype = pc
    user = tvh
    pmt_mode = 4
    request_mode = 1

    and to oscam.user:

    [account]
    user = tvh
    group = 1
    uniq = 0
    au = 1

    Disable CWC entries, and add an entry to capmt with socket /tmp/camd.socket, "oscam mode" enabled




  2. #2
    New Member
    Join Date
    17-02-2013
    Posts
    2
    Uploads
    0

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Здравей, съжалявам че пиша директно тук ако трябва ще си отворя нова тема, но това което искам да попитам се доближава максимално до тази тема - та на въпроса...
    Бихте ли ми помгнали да си настроя oscam да работи с моя DVB-C тунер TBS5680, който има вграден CI слот. За бекенд използвам tvheadend, а за фронтедн xbmc. Имам CAM модул от кабелния ми оператор, тъй като си плащам за няколко кодирани канала. За момента съм си настройл всичко само без кодираните канали. Ако някой ми помогне ще съм му безкрайно благодарен. Ако ви трябва някаква информация от системата ми само кажете каква и ще я предоставя веднага. Благодаря ви предварително. Забравих да спомена, инсталирал съм oscam 1.10 от тук: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/tags/1.10 oscam-1.10 като го компилирах с тези параметри -DWEBIF=1 -DHAVE_DVBAPI=1

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Единствено последните и малко по ранни версии 1.20 имат dvbapi за PC с 1.10 няма да стане. Относно модула oscam не поддържа CI той може да чете само карти в програматор или слот на приемник. Тази версия тук http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post987817 е с активирано dvbapi.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    17-02-2013
    Posts
    2
    Uploads
    0

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Какви са ми опциите в такъв случай имайки предвид, че си знам номера на картата xxxx-xxxx. Има ли начин да се направи някаква конфигурация на oscam да емулира карта с този намер xxxx-xxxx?

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Зависи каква ти е картата и дали ще се поддържа от оскам ако искаш да е извън модула, пусни нова тема в секцията за оскам ако не е обсъждана вече http://www.satsupreme.com/forumdisplay.php/2978-Oscam.
    Относно четене през модула искам да те помоля да направиш отделна тема в форума за модули http://www.satsupreme.com/forumdisplay.php/2980-Модули.
    Относно четене на карти от кабелна телевизия тук има обсъдено за една от тях http://www.satsupreme.com/showthread...ем

  6. #6

    Re: Малко помощ с oscam под ubuntu 13.10 моля?

    Борбата беше епична, но се справих, мерси. Оскама е инсталиран, монтирал съм си четец и cline.

    Сега обаче зора е с конфигурацията, за да си говорят с tvheadend. Изчел съм предоволно, уж всичко ми е конфигурирано, но не - TVH вика connection refused в code word client-a :( Някой вижда ли някаква драма с конфигурациите, защото се побърквам лекинко вече...Oscam-a и TVH вървят на една и съща машина, в code word клиента съм указал да се свързва с 127.0.0.1, порт 15000, потребител и парола tvh...?!?!

    Code:
    # oscam.conf generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r9547# Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.conf.txt
    
    
    [global]
    logfile                       = stdout
    
    
    [cache]
    
    
    [newcamd]
    port                          = 15000@0000:015000
    key                           = 0102030405060708091011121314
    keepalive                     = 1
    
    
    [dvbapi]
    enabled                       = 1
    
    
    [webif]
    httpport                      = 8888
    httpuser                      = user
    httppwd                       = pass
    httpallowed                   = 127.0.0.1,192.168.0.0-192.168.255.255,10.0.0.0-10.255.255.255,255.255.255.255
    
    
    
    
    # oscam.user generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r9547
    # Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.user.txt
    
    
    [account]
    user                          = tvh
    pwd                           = tvh
    group                         = 1
    
    
    # oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r9547
    # Read more: http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.server.txt
    
    
    [reader]
    label                         = Reader-0
    description                   = TEST cline
    protocol                      = cccam
    device                        = xxx.net,13333
    user                          = user
    password                      = parola
    inactivitytimeout             = 30
    caid                          = 0100
    group                         = 1
    cccversion                    = 2.2.1
    ccckeepalive                  = 1

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Проблема ти е че нямаш caid на newcamd сървъра.

    Според мен не използвай този метод а описаният в първият пост, така работи по бързо, след настройките трябва да рестарираш компютъра или процесите.
    Другото изискване е да си компилирал oscam с поддръжка на dvb-api.

  8. #8

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Мерси на колегата, че премести поста на правилното място. Отново. :)

    Оправих се, така или иначе. Прсото трябваше да ги свържа с caid ;)

    ЕДИТ: след двудневна битка мисля да се насладя на постигнатото :) Утре ще разцъкам другите варианти. Пак мерси!

  9. #9

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Някой има ли работеща конфигурация TVHeadend 3.4 и OSCam 9855 или по-нова? Установих, че във версия 9855 е премахната подръжката на UDP socket-и които се използват от TVHeadend.
    Вчера търсих няколко часа и не успях да намеря решение на проблема. Не съм сигурен, че въобще е възможно TVHeadend 3.4 да използва DVBApi-то на OSCam по-нов от 9854.

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: tvheadend oscam dvbapi

    Аз съм с 9848 и vdr-dvbapi . Довечера ще пробвам с по нова все пак провери репото на manio в git . Той се занимава с този плъгин.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Tutorial How to OSCam and dvbapi on Dreambox / VU+
    By Sat-TV in forum OSCam Tutorials
    Replies: 3
    Last Post: 03-02-2016, 15:14:25
  2. vdr-dvbapi-plugin+oscam
    By mirokostov in forum PC приемници и карти
    Replies: 11
    Last Post: 10-11-2012, 13:25:59
  3. vdr-dvbapi + oscam
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 0
    Last Post: 09-06-2012, 13:11:41
  4. OSCAM mit DVBAPI (sh4) - E2
    By OVES12 in forum OSCam Binaries
    Replies: 75
    Last Post: 01-12-2011, 17:11:40
  5. Question OSCAM Tvheadend and xbmc (Ubuntu 11.04)
    By alibabba in forum General Discussions: Conditional Access Systems, Encryption and Keys
    Replies: 0
    Last Post: 27-09-2011, 19:01:00

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •